Wist je dat het vandaag, vrijdag 18 maart, Nationale Pannenkoekendag is? Bijna 900 Nederlandse basisscholen doen er dit jaar aan mee, hun leerlingen bakken op deze dag pannenkoeken voor ouderen in de buurt. In Townhouse doen we gezellig mee: we hebben een hele klas kinderen van Noppie Kinderopvang uitgenodigd om bij ons de woonkamer pannenkoeken te komen eten in de middag en ook al onze logees krijgen vanochtend versgebakken pannenkoeken tijdens het ontbijt. Gezellige dag vandaag!

De Nationale Pannenkoekendag bestaat dit jaar 10 jaar. In 2007 begon het met ongeveer 60 deelnemende scholen en inmiddels zijn dat er dus een stuk meer geworden. Gewoon, omdat ze met het bakken van de pannenkoeken anderen in het zonnetje kunnen zetten. Pannenkoekendag vindt ieder jaar plaats op de dag aan het einde van de vastentijd. Vroeger mocht je in die tijd geen eieren, melk en vetten eten en daarom aten mensen traditioneel pannenkoeken, waar al die ingrediënten wél in zitten, als de veertig dagen vasten waren afgelopen. Wist je dat we in Nederland met zijn allen ongeveer 400 miljoen pannenkoeken per jaar bakken en oppeuzelen? Driekwart van die pannenkoeken eten we zonder iets erop, de favoriete versie met beleg is de pannenkoek met spek en stroop.

Alle gasten die bij ons logeren krijgen bij ons deze ochtend lekkere pannenkoeken bij het ontbijt. Die bakken we ter plekke, in onze keuken aan de receptie, er gaat niets boven de lucht van versgebakken pannenkoeken! ’s Middags komt de klas kinderen langs om ongetwijfeld de mooiste schenkstroop-figuren op hun pannenkoeken te tekenen voordat ze ervan smullen.

Eet jij ook pannenkoeken vandaag? Geniet ervan!


Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht