3x een boottocht op de Maas bij Maastricht

Maastricht ligt aan het water. De Maas splijt de stad in tweeën. En hoewel er in de stad van alles te beleven is, zie je een ander Maastricht vanaf het water. Rederij Stiphout verzorgt de pleziervaart op de Maas. De rederij biedt 365 dagen per jaar verschillende mogelijkheden en arrangementen. Een boottocht op de Maas bij Maastricht is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar. Wij zetten een greep uit de mogelijkheden onder elkaar.

RONDVAART OP DE MAAS MET BEZOEK AAN DE GROTTEN

Je gaat aan boord bij Rederij Stiphout voor een 1 uur durende rondvaart op de Maas bij Maastricht. Onderweg vaar je langs de Sint Servaasbrug, de Onze Lieve Vrouwe Basiliek, de stadswallen, het Bonnefantenmuseum en het historische Gouvernementsgebouw waar het ‘Verdrag van Maastricht werd getekend. Na een klein half uurtje meer je aan in de buurt van St. Pietersberg voor een rondleiding in de grotten.Weg van de massa, geen licht, geen geluid, geen tijdsbesef en geen bereik met je telefoon.

Grotten Zonneberg is een uitgestrekt stelsel met ongeveer 80 km aan gangen. Een ervaren gids laat je een deel van dit prachtige grottenstelsel zien. Na de rondleiding loop je op eigen initiatief terug naar de aanlegsteiger aan de voet van de Sint Pietersberg voor het 2e deel van de boottocht. De boten terug vertrekken iedere 20 minuten over het hele uur op de plek waar je eerder van boord ging. Dus wil je liever nog even genieten van het prachtige uitzicht onder het genot van een lekker kopje koffie en een groot stuk vlaai? Dat kan!

Een rondvaart op de Maas bij Maastricht met bezoek aan de grotten kost € 20,50 per persoon. Kinderen tussen 4 en 12 betalen €13,45. Verzeker jezelf van een plekje aan boord en koop je bootticket online.

 

BOOTTOCHT VAN MAASTRICHT NAAR LUIK

Dit is écht een gezellig dagje uit! Om 10 uur ’s ochtends ga je aan boord voor een 2,5 uur durende boottocht naar het Belgische Luik. Onderweg trekt het prachtige Limburgse landschap aan je voorbij. Rond het middaguur arriveer je in Luik en heb je ruim de tijd om de stad te ontdekken. Aan boord zijn gratis stadswandelingen van de Belgische stad te verkrijgen. Maar je kunt de stad natuurlijk ook op eigen gelegenheid bezoeken. Rond 15 uur vertrekt de boot weer terug naar Maastricht.

Maak je trip compleet met een van de culinaire arrangementen. Kijk op de website voor de mogelijkheden.

 Een dagtocht naar Luik kost € 26,00 per persoon, excl. eten en drinken. Kinderen van 4 tot 12 jaar stappen aan boord voor € 16,50.

LIEVER ZELF VAREN?

Ontdek je de Maas liever vanuit een eigen bootje? Ook dat kan! De sloepen van Maastricht Sloep liggen in de gezellig binnenhaven van Maastricht: Het Bassin. Omliggende restaurants en terrassen zorgen voor een fijne ambiance en dus een goed vertrekpunt voor jullie tocht.

Een sloep huur je al vanaf €150,00 voor 3 uur. Maastricht Sloep heeft verschillende type sloepen, variërend van 5 tot 8 personen. Reserveer je sloep online.

Tip: reserveer je sloep vooraf en vermeld bij de online boeking “LBG Card”. Op vertoon van de Live Like a Local – kortingskaart ontvang je bij vertrek een gratis fles prosecco met glazen.

Behouden vaart!