Maastricht kleurt oranje tijdens Koningsdag

Maastricht kleurt oranje tijdens Koningsdag

Op 27 april kleurt ook de hoofdstad van Limburg oranje voor Koningsdag! Een jaarlijks wisselend programma van livemuziek tot oranjefestival, houd voor het actuele programma en openingstijden van de winkels in Maastricht de website van Bezoek Maastricht in de gaten! Net als in de rest van Nederland is er van alles te doen in de stad. Vier koningsnacht in de stad, blijf slapen in Townhouse en scoor een buitenkansje op de Oranjedag vrijmarkt.

KONINKLIJK BEZOEK IN MAASTRICHT

In 2020 zou Maastricht de bezoekstad van het Koninklijk huis zijn. Helaas door de toen geldende corona maatregelen is koningsdag niet doorgegaan. Gelukkig gaan we het Koninklijk bezoek inhalen in 2022. Het thema voor Koningsdag 2022 is ‘Leef Maastricht’, Leef Maastricht staat voor alles wat Maastricht en de regio kenmerkt en knipoogt ook naar het Maastrichts dialect, waarin het Lief Maastricht betekent.

KONIKLIJK BEZOEK IN MAASTRICHT

VRIJMARKT

Op Koningsdag kun je van 8 tot 18 uur terecht in het Stadspark voor de jaarlijkse vrijmarkt. Overal staan en zitten mensen hun spulletjes te verkopen. En ook de oud-Hollandse spelletjes ontbreken niet. Wil je zelf afscheid nemen van je spullen en er nog iets aan verdienen, dan ben je vanaf 6 uur welkom om een plekje te zoeken in het park. Naast alle kraampjes van particulieren kun je op verschillende plekken iets te eten en drinken kopen en is er livemuziek. De vrijmarkt is gratis toegankelijk en leuk voor alle leeftijden.

KONINGSNACHT MAASTRICHT

Studentenstad Maastricht staat bekend om een geweldige koningsnacht, de nacht vóór 27 april. Op de nacht voor Koningsdag zijn er op tientallen plekken in de stad dj’s en bands. Voor de meeste optredens koop je een kaartje. Houd de agenda in de gaten voor wat er allemaal te doen is.

BLIJF BIJ ONS SLAPEN

Kom je de verjaardag van de koning vieren en wil je Koningsnacht niet missen? Blijf dan slapen bij Townhouse Designhotel in Maastricht. Ons hotel bevindt zich midden in het bruisende centrum. De podia tijdens Koningsnacht, de vrijmarkt in het Stadspark, alles bevindt zich op loopafstand. Ideaal toch? Boek direct een overnachting.