Ben je geoefend of beginnend wandelaar? In Zuid-Limburg hebben we voor iedereen een geschikte wandeling, er zijn wel honderden prachtige routes door het veelzijdige heuvelland. Het meest bekende toeristische stadje van Zuid-Limburg is Valkenburg aan de Geul, een ideaal vertrekpunt voor de mooiste wandelroutes. Dit mooie mergelstadje langs de geul werd uitgeroepen tot dé wandelgemeente van Nederland. Trek je wandelschoenen maar aan, we gaan Valkenburg en haar prachtige omgeving ontdekken.

  • Stadswandeling Valkenburg (4,5km)
  • Gekleurde paaltjesroute (5km)
  • Wandelen langs de mooiste wijngaarden (12,5km)
  • Stadswandeling
  • Hoogtewandeling Valkenburg (16km)

STADSWANDELING VALKENBURG (4,5km)

Tijdens deze route ga je geen enorme kilometers afleggen maar geniet je van de schoonheid van het Limburgse vestingstadje. Tijdens deze route laten we je de hele stad zien, van het oudste stationnetje dat in Nederland nog in gebruik is tot oude stadspoorten en middeleeuwse stadswallen. Een makkelijke wandeling waarbij je onderweg genoeg plekjes tegenkomt om lekker te drinken en eten.

Bekijk de route van de stadswandeling in Valkenburg.

GEKLEURDE PAALTJESROUTE (5 km)

Deze wandeltocht voert je langs de oever van de Geul, een pittige maar leuke wandeling met zoals je kan verwachten in Zuid-Limburg, veel afdalingen en een aantal klimmen. Voor deze wandeling heb je geen offline of online kaart nodig, de gekleurde paaltjes wijzen je de weg en is daarom superleuk om met kinderen te doen, geef ze de opdracht om de groene paaltjes te zoeken waardoor het voor de kinderen geen “saaie wandeling” wordt.

Bekijk de route met de groene paaltjes.

WANDELEN LANGS DE MOOISTE WIJNGAARDEN (12,5 km)

Wandelen en wijn klinkt als een heerlijke combinatie. Beklim de Limburgse heuvels en wandel langs Limburgse wijnboeren, stop gerust voor een heerlijk glas échte Limburgse wijn. Deze route brengt je langs de mooiste pittoreske plekken van Zuid-Limburg, Chateau St Gerlach, Valkenburg, Bemelen en Berg en Terblijt. Je komt langs maar liefst drie wijngaarden, wijndomein Entre LesCollines, Domein de Stroberg én Wijngoed Lenoire.

Bekijk de wijngaard route.

Geoefend wandelaars zetten deze route bovenaan hun to do list! De hoogtewandeling Valkenburg is bijna 16 kilometer lang, kent flink wat klimmen en is echt een must-do als je in de buurt bent. De route begint en eindigt in Valkenburg en leidt langs alle highlights van het stadje, de stadspoorten en de kasteelruïne, maar ook langs de Sint Jansbron en de mergelsteilwanden. Sluit de route af bij de Wilhelminatoren en geniet van een weergaloos uitzicht over de omgeving!

Bekijk de route van de Hoogtewandeling Valkenburg aan de Geul.

Wij wensen je wandelplezier! Wist je dat je bij ons ook een wandelarrangement Maastricht kan kiezen? Logeer bij Townhouse Designhotel Maastricht of Townhouse Apartments Maastricht voor de perfecte uitvalsbasis voor heerlijke wandelroutes.

OVER ONS

Kom slapen in het mooiste design hotel in Maastricht. Townhouse is een boutique hotel met alledaagse luxe, gelegen in het centrum van Maastricht. De ideale locatie om Maastricht en omgeving te verkennen. We hebben diverse hotelaanbiedingen, bijvoorbeeld voor een nachtje weg, een weekend Maastricht of een midweek.
Townhouse is de ideale combinatie tussen een warm welkom, lekker slapen en een goedkoop hotel in Maastricht.

AANBEVOLEN VOOR JOU (drie images en drie subtitels naar andere blogs)
Een gratis stadswandeling door Maastricht
Wandelen op de Sint Pietersberg in Maastricht
Wat is er te doen in Valkenburg?