Zuid-Limburg is misschien wel de mooiste wandelomgeving van Nederland. Er zijn honderden prachtige routes door het veelzijdige, sprookjesachtige en heuvelrijke landschap. Deze maand vertellen we je meer over wandelen in en rond Valkenburg aan de Geul. Want het schattige mergelstadje blijkt een ideaal vertrekpunt voor geoefend én beginnend wandelaars. En werd bovendien uitgeroepen tot dé wandelgemeente van Nederland. Trek de wandelschoenen maar aan. Daar gaan we!

 

Centraal gelegen in het Heuvelland is Valkenburg aan de Geul een perfect startpunt, tussenstop of eindpunt van je wandelroute. Bij de VVV in Valkenburg zijn verschillende wandelroutes verkrijgbaar die je door het schitterende en bijzondere mergellandschap leiden. Onderweg kom je karakteristieke kerkdorpjes tegen, adembenemende vergezichten en tientallen plekken waar je kennis kunt maken met het bourgondische karakter van de streek.

 

Hoogtewandeling Valkenburg

 

Geoefend wandelaars zetten deze route bovenaan hun bucketlist: de hoogtewandeling Valkenburg is bijna 16 kilometer lang, kent flink wat klimmen en is echt een must-do als je in de buurt bent. De route begint en eindigt in Valkenburg en leidt langs alle highlights van het stadje, de stadspoorten en de kasteelruïne, maar ook langs de Sint Jansbron en de mergelsteilwanden. Sluit de route af bij de Wilhelminatoren en geniet van een weergaloos uitzicht over de omgeving! Meer info over de hoogtewandeling, vind je hier.

 

Gemarkeerde routes door de omgeving

 

Geen zin in een gedownloade kaart op de telefoon of een fysieke wandelkaart onder je arm. Kies dan voor één van de vele gemarkeerde routes van Staatsbosbeheer. De routes waarbij de gekleurde paaltjes je de weg wijzen, zijn ontzettend leuk om met kinderen te doen. Kies bijvoorbeeld voor de wandelroute Stokhem Gerendal (6 km / blauwe paaltjes) of de wandelroute Ravensbos (4 km / rode paaltjes).

 

Meer dan 80 gratis wandelroutes in en rondom Valkenburg

 

Op de website van RouteYou staan duizenden gratis wandelroutes voor verschillende type wandelaars. Alleen al rond Valkenburg hebben ze ruim 80 wandelroutes die je gratis kunt downloaden. Maak gebruik van de handige filters om een route te kiezen die echt bij je past. Zo kun je de moeilijkheidsgraad kiezen, de afstand, maar ook kiezen voor routes waar onderweg activiteiten of bezienswaardigheden zijn.

Wij wensen je wandelplezier!

OVER ONS
Kom slapen in het mooiste design hotel in Maastricht. Townhouse is een boutique hotel met alledaagse luxe, gelegen in het centrum van Maastricht. De ideale locatie om Maastricht en omgeving te verkennen. We hebben diverse hotelaanbiedingen, bijvoorbeeld voor een nachtje weg, een weekend Maastricht of een midweek.
Townhouse is de ideale combinatie tussen een warm welkom, lekker slapen en een goedkoop hotel in Maastricht.

AANBEVOLEN VOOR JOU (drie images en drie subtitels naar andere blogs)
Gratis stadswandeling door Maastricht
Beste plekken voor Limburgse vlaai in Maastricht
De leukste musea in Maastricht