Dit zijn de gitaarwinkel, pianowinkel en vioolwinkel van de stad

 

In 2019 sloot de laatste allround muziekwinkel in Maastricht. In je zoektocht naar een muziekinstrument ben je nu aangewezen op een pianowinkel, gitaarwinkel of vioolwinkel. Gespecialiseerde winkels dus. In Zuid-Limburg, in de buurt van Maastricht zijn nog een aantal muziekwinkels te vinden. Wij zetten een paar mooie zaken om een instrument te kopen, huren of om onderdelen te kopen voor je onder elkaar. Van allround tot gespecialiseerd. In en buiten de stad!

 

Pianowinkel Schetters

 

Schetters Piano’s aan de Fort Willemweg in het noorden van de stad is dé plek voor pianoliefhebbers. De zaak heeft een showroom met nieuwe en gebruikte piano’s en vleugels. Ook voor elektrische piano’s ben je hier aan het juiste adres. Bij Schetters piano kun je voor de deur parkeren. Wil je met een adviseur praten, dan raden ze je aan een afspraak te maken via hun website.

 

 

Vioolbouwers Maastricht

 

Sinds 1981 is het atelier van Vioolbouwers Maastricht gevestigd aan de Witmakersstraat. Oprichter Martin Rijsemus studeerde viool aan het Conservatorium in Maastricht. En dat maakt deze vioolbouwer uniek. Er zijn weinig bouwers, die ook een conservatoriumdiploma op zak hebben. Martin runt de zaak inmiddels met zijn zoon en samen bestieren ze dé plek in Maastricht voor vakkundige reparaties, taxaties, nieuwbouw van violen en cello’s, restauraties en het beharen van strijkstokken. Vioolbouwers Maastricht is gevestigd middenin de stad en is op dinsdag tot en met zaterdag dagelijks een aantal uren geopend. Kijk op de website voor de precieze openingstijden.

 

 

Muziekhuis Lyana

 

In Stein vind je Muziekhuis Lyana. Zoals ze zelf zeggen ‘de gezelligste plek voor muziekinstrumenten in Limburg’. Lyana is gitaarwinkel, slagwerkwinkel en blaaswinkel in één. Sinds 1980 is Lyana dé plek voor muzikanten uit het zuiden van Nederland voor instrumenten, onderdelen en toebehoren. Het muziekhuis telt twee verdiepingen die boordevol staan met nieuwe en gebruikte instrumenten. Het muziekhuis biedt ook muzieklessen aan.