Traditiegetrouw maakt het zuiden van het land zich in de decembermaand op voor de gezelligste kerstmarkt van Nederland. Magisch Maastricht vindt dan plaats op het Vrijthof in Maastricht. Het karakteristieke plein lijkt het aan het einde van het jaar nog sfeervoller te zijn dan op alle andere dagen. Met een bomvol programma, gezellige activiteiten en ruime openingstijden kun je je helemaal onderdompelen tijdens de gezelligste tijd van het jaar. Overnacht tijdens Magisch Maastricht in Townhouse, Townhouse ligt op loopafstand, met een prachtige lichtroute, van het Vrijthof. We maken er samen een heerlijke feestdagen van, kon het maar het hele jaar kerst zijn!

WAT IS ER TE DOEN?
SCHAATSEN
KERSTSHOPPEN
LICHTROUTES
OPENINGSTIJDEN, PRIJZEN EN BEREIKBAARHEID

 

WAT IS ER TE DOEN?

Ieder jaar is er van alles te doen op het Vrijhof in Maastricht. De grootste, gezelligste en meest sfeervolle kerstmarkt van Nederland strijkt dan neer op het plein. De mooiste kerstverlichting komt je tegenmoet, je kijkt je ogen uit. Op Magisch Maastricht kun je schaatsen, gezellig over de markt struinen, een rondje in het reuzenrad, op bezoek bij de kerstman, glühwein drinken en poffertjes eten. Magisch Maastricht is een begrip in het zuiden van het land. Vanuit heel Nederland, Duitsland en België trekken dagjesmensen naar het Vrijthof in Maastricht.

Ervaar Magisch Maastricht

SCHAATSEN

Een winterwonderland voor het hele gezin, jong en oud. Magisch Maastricht is het perfecte uitje om met het hele gezin of zelfs de hele familie naar toe te gaan. Winterplezier op de overdekte schaatsbaan van maar liefst 900 vierkante meter, een voetbalveld groot! Voor beginnende schaatsers of de allerkleinste zijn er natuurlijk schaatshulpjes aanwezig. Je mag je eigen schaatsen meenemen maar je kunt ze hier ook huren. Even pauze of genoeg geschaatst? Zoek een plekje op het winterterras en geniet van het schaatsende publiek onder het genot van een glühwein en een verse rijfkoek.

Wil jij graag langer genieten van Magisch Maastricht? Kom een nachtje slapen bij Townhouse Designhotel. Wij hebben het ideale kerstarrangement. Bij dit arrangement krijg je namelijk gratis toegang tot de schaatsbaan (inclusief schaatshuur), een rit in het reuzenrad & 2 drankjes naar keuze bij één van de kraampjes. Daarnaast krijg je in de ochtend een uitgebreid ambachtelijk ontbijt met een glas bubbels. Klinkt goed? Boek ons kerstarrangement.

Ervaar Magisch Maastricht

KERSTSHOPPEN

Over het hele Vrijthof verspreid staan meer dan 80 chalets, welkom op de kerstmarkt. Hier vind je typische wintergerechten, streekproducten maar ook oude ambachten en mooie cadeaus. Entree is gratis, dus ben je opzoek naar een speciaal cadeau of wil je gewoon even lekker rondstruinen? Kom dan naar de mooiste kerstmarkt van het zuiden. Rond de december periode zijn de winkels in de stad extra lang geopend, combineer een rondje kerstmarkt met een rondje winkelen in de stad en je zult zeker slagen!

Magisch-Maastricht-Kerstshoppen

LICHTROUTES

Ga hand in hand de stad ontdekken, er zijn in Maastricht drie lichtroutes, je kunt de routes volgen of gewoonweg de lichtjes volgen om Maastricht echt op zijn Magisch te ontdekken. Je komt vanzelf op de mooiste plekken van de stad, eindeloos struinen door de prachtig verlichte straten. De donkere wintermaanden kun je het best doorbrengen in Maastricht, overnacht bij Townhouse want hier start een van de lichtroutes, een prachtige wandeling door verlicht Wyck. Bekijk de routes alvast hier.

magisch-maastricht-kerst-feestdagen-kind-lichtjes-kijken-eighty8things

OPENINGSTIJDEN, PRIJZEN EN BEREIKBAARHEID

Onze prachtige stad Maastricht zal ieder jaar in december opnieuw zijn magische uitstraling tonen. Het Vrijthof, met zijn historische karakter is het middelpunt van kerst in Maastricht.
Voor actuele informatie over openingstijden, prijzen, bereikbaarheid en parkeren bekijk de officiële website van Magisch Maastricht.