Het leuke aan winkelen in Maastricht? Dat je er zo’n ontzettend gevarieerd aanbod aan winkels en wijken hebt om te shoppen, van het hippe Wyck met haar unieke boetiekjes en vintage winkels tot aan het centrum met luxe warenhuizen zoals het splinternieuwe Hudson’s Bay dat vandaag haar deuren opent, en winkelcentra Mosae Forum en Entre Deux. Het gezellige Jekerkwartier biedt op haar beurt volop kleine winkeltjes waar je onder andere de lekkerste ingrediënten koopt voor in de keuken, zoals huisgemaakte mosterd en jams van Adriaan de Smaakmaker en authentieke Limburgse vlaai van de Bisschopsmolen.

Hudson’s Bay Maastricht is geopend

Maanden hebben we er naar uit gekeken: de opening van het Hudson’s Bay op de locatie van de voormalige V&D in de Grote Staat. Hudson’s Bay belooft een compleet nieuwe winkelervaring die tot nu toe ongeëvenaard is in Nederland. Zo zijn luxe en internationale merken als Calvin Klein en Armani AX verkrijgbaar naast de collecties van opkomend talent, kun je in de barbershop terecht voor een weldadige knipbeurt of gezichtsbehandeling, en is er zelfs een personal shopper beschikbaar om je te ondersteunen tijdens het winkelen. Hudson’s Bay Maastricht opent op donderdag 14 september.

Boetieks in Wyck

Pal om de hoek van Townhouse, in de wijk Wyck, vind je talloze boetieks en kleine winkels met een totaalaanbod dat je bijna nergens anders vindt. Zo shop je vintage bij Magnolia Thrift Store in de Rechtstraat en wil je Noir absoluut niet overslaan voor een mooi kledingstuk, paar schoenen of een tas met een Scandinavische of Franse twist. Ook in de Rechtstraat zit La Neuvième, een boetiek vol items van heerlijke stoffen, uitstekende kwaliteit en nog niet uitgekauwde merken zoals Acne of Rika. Een tussenstop tijdens het winkelen in Wyck maak je bijvoorbeeld bij Café Zondag of ’t Wycker Cabinet, slechts twee van onze favorieten! Wat ons betreft hoef je absoluut niet ‘de Auw Brök’ – de St. Servaasbrug – over te steken naar het drukke centrum om te winkelen.

Winkel openingstijden in Maastricht

Winkelen in Maastricht kan zeven dagen per week, mét koopavond op donderdag tot 21 uur. Het is iedere week koopzondag, de meeste winkels zijn dan geopend vanaf 12 uur.

Terwijl je van je kop ambachtelijke soep geniet zodra je incheckt in Townhouse Hotel Maastricht, vraag dan gerust een van de receptiemedewerkers om hun favoriete adres om te winkelen in Maastricht. Zij kennen de stad als geen ander en voorzien je met plezier van de beste lokale tips. Veel winkelplezier!

Kijk voor meer informatie op wyck.nl.

Rino Soeters Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht