Maastricht heet Sinterklaas van harte welkom! Samen met zijn pieten komt hij aan op 17 november, de start van dit oer-Hollandse feest. Ik zie het beeld alweer voor me; de oevers gevuld met kinderen en ouders om deze oud heiligman te zien arriveren bij rederij Stiphout aan de Kesselskade. Het is jaarlijks een feest als Sinterklaas en zijn pieten in Maastricht zijn om de novembermaand door te brengen.

Wanneer Sinterklaas op 17 november met zijn boot vanuit Spanje arriveert bij rederij Stiphout aan de Kesselskade, is dat het startschot van de sfeervolle Sinterklaastijd in Maastricht.

Er volgt een route door de stad, naar Wyck, het centrum van Maastricht en weer naar Ceramique! Daar is het feest dit jaar ter ere van Sinterklaas, natuurlijk is hij ook eregast. Vanaf die dag mogen onze gasten bij Townhouse de schoen zetten, iedereen krijgt lekkers!

Maastricht heeft een volle Sinterklaas agenda, erg leuk dit jaar! Je kunt naar de boot, om hem je wensen te vertellen en de ouderen onder ons genieten hier van een drankje. In het weekend is het mogelijk om een boottocht met de Goedheiligman te maken over de prachtige Maas. Elke zondagochtend leest de sint voor en in de middag heeft Maastricht diverse workshops georganiseerd. Er zijn activiteiten voor het hele gezin op diverse plekken in de stad. Kom je gezellig prima pepernoten prepareren op de Pepernoten boot op woensdagmiddag.

Tot in Maastricht met ‘Sinterklaos aan de Maas’ van 17 november tot en met 5 december! Dit jaar heeft onze Sint nicolaas ook een wens; Hij zet zijn schoen en hoopt op kinder- en jeugdboeken! Deze worden weer uitgedeeld aan kinderen zonder boeken! Als je wil mag je je boeken ook naar Townhouse brengen, dan zorgen wij dat deze bij de Sint terecht komen!

 

handtekening

 

Rino Soeters
Algemeen Directeur
Townhouse Designhotel Maastricht