Liefhebbers van brocante, antiek en vintage spulletjes halen hun hart op in Maastricht. Op de Markt in Maastricht is iedere zaterdag van alles te vinden voor liefhebbers, speurneuzen en iedereen die op zoek is naar unieke buitenkansjes. Brocante is niet voor af en toe in Maastricht, maar kent een wekelijkse markt op zaterdag van 10 tot 17 uur. En er is meer voor brocante liefhebbers in Maastricht. Wij zetten een paar fijne adresjes voor je onder elkaar.

 

Wekelijkse brocante markt in Maastricht

 

Antiek, vintage, industrieel en brocante is terug van weggeweest. En iedere zaterdag scoor je op de Markt in Maastricht unieke exemplaren voor je inrichting of kledingkast. Schilderijen, meubilair, vazen en huishoudelijke apparaten. Liefhebbers zijn er vroeg bij. De brocante markt opent om 10 uur en voor one of a kind exemplaren moet je op tijd zijn. De markt is iedere zaterdag, alleen voor grote evenementen wijkt de antiekmarkt. Als je meer wilt weten over de wekelijkse brocante markt houd je de Facebookpagina in de gaten.

 

Topadresjes voor antiek en brocante in Maastricht

 

Het centrum van Maastricht ken een aantal adressen die je niet mag overslaan als je op zoek bent naar brocante of antiek. Elisabeth Deco & Brocante in de Koestraat is zo’n zaakje. Hier kun je donderdag tot en met zondag terecht voor emaille, porselein, aardewerk, prachtige spiegels en meubilair.
Op nog geen 10 minuten wandelen vind je House of Tudor aan de Bredestraat 22, bekend vanwege haar servies- en kristalcollectie. Hier vind je geen replica’s, maar originele stukken van onder andere Engels servies van Royal Albert, glas van de Maastrichtse Kristalunie en bestek en zilverwerk. Neem de tijd. Je raakt hier niet uitgekeken! House of Tudor is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. En kent iedere eerste zondag van de maand koopzondag.

 

Brocante Route Limburg

 

Voor de echte liefhebbers is er een ware brocante route. Een route dwars door Zuid Limburg die onderweg de leukste en meest bijzondere adresjes aandoet voor antiek en brocante. De route start in Venray en slingert via onder andere Horst, Roermond en Valkenburg naar Maastricht. Trek er gerust een dag of twee voor uit. Op de website van Brocante Route is de volledige route te vinden met alle adresjes. Kijk goed naar de openingstijden, voordat je de route gaat rijden. De meeste zaakjes kennen door de week krappe of geen openingstijden.

 

handtekening
Rino Soeters
Algemeen Directeur
Townhouse Designhotel Maastricht
Foto Credits: Markt Maastricht Antiek Brocante Vintage Industrieel Facebookpagina