Maastricht is niet voor niets een aantal jaar op rij winkelstad van het jaar geworden. In het compacte stadscentrum van Maastricht vind je tal van boetiekjes, grote warenhuizen, woonwinkels maar ook designwinkels. In Maastricht is shoppen voor iedereen leuk, de stad heeft enorm veel te bieden, Wyck, Stokstraatkwartier, Entre-Deux en Mosae Forum, je kunt de hele dag shoppen. De winkels in Maastricht gaan je niet teleurstellen. Heb je zin om in een gezellige sfeer en de bruisende vibe van de stad te winkelen, Maastricht verwelkomt je graag! Niet in dit rijtje maar zeker niet te vergeten: sinds kort hebben wij Loods5 welkom geheten in het Sphinx gebouw, een prachtig gebouw waar oud en nieuw elkaar perfect versterken.

WYCK
STOKSTRAATKWARTIER
GROTE STAAT
ENTRE-DEUX
MOSAE FORUM
MAASMECHELEN
OPENINGSTIJDEN

WYCK

We beginnen in Wyck, vanaf het centraal station de eerste prachtige wijk die je tegenkomt. Wyck is een bijzonder stukje Maastricht. Vele zeggen dat dit het mooiste stukje Maastricht is maar die beoordeling laten we graag aan jou over. Allereerst, je spreek Wyck uit als “wiek”. In Wyck ligt natuurlijk Townhouse Designhotel Maastricht & Townhouse Apartments maar ook de designliefhebber kan hier zijn hart ophalen. Luxe zaken, zoals Rolex, vestigden zich dit jaar in deze wijk. Voor elke vrouw die wil shoppen zijn er genoeg zaken die de moeite waard zijn om eens binnen te lopen. Ga niet te snel de brug over, er is meer te zien en te shoppen dan je denkt! De Rechtstraat; design, interieur, curiosa en fashion! Geen grote ketenwinkels, alleen authentieke en unieke boetieks met bijzondere items zoals in de vintage store.

wyck

STOKSTRAATKWARTIER

Wandel over de oude brug (Sint Servaasbrug) richting het stadscentrum van Maastricht. Voordat je de grote staat in duikt en wordt meegenomen door de mensenstroom; ga eerst naar het stokstraatkwartier. Hier loop je door het mooiste straatje van Maastricht, de stokstraat. De Stokstraat staat bekend om haar chique boetiekjes. Hippe ondernemers laten hier hun levenswerk zien. Van design tot lokaal, in de stokstraat staat luxe hoog in het vaandel. Flaneer door de smalle straatjes en laat je inspireren door al het moois dat het stokstraatkwartier te bieden heeft.

stokstraatkwartier

GROTE STAAT

Natuurlijk mag de grote staat (niet te vergissen met grote stRaat) niet ontbreken bij dit lijstje, de meest bekende winkelstraat van Maastricht begint bij het Dinghuis (vvv-kantoor) en eindigt bij het Vrijthof. Hier vind je de het grootste warenhuis van Maastricht, de bijenkorf maar ook winkels als de Hema, Pandora, Cotton Club, C&A, Calvin Klein en Levi’s. Met al deze bekende merken slaag je in deze straat sowieso. Vergeet ook niet de tussengelegen straten richting de markt: Muntstraat, Nieuwstraat en de Spilstraat.

grote-staat

ENTRE-DEUX

Entre-deux wordt ook wel het best bewaarde winkelgeheim van Maastricht genoemd. Een prachtig winkelcentrum tussen de markt en het vrijthof in. Voor modeliefhebbers een heerlijke plek. De grootste en bekendste winkel in Entre-Deux is absoluut de Zara, verdeeld over 3 volledige etages. Overdekt en midden in de stad, eentje die zeker weten in dit rijtje thuishoort. Naast de Entre-Deux ligt boekhandel Dominicanen, de bekendste boekhandel van Nederland in een prachtige oude kerk. Zeker de moeite waard, niet alleen voor boeken ook voor een kopje koffie bij Coffeelovers.

entre-deux

MOSAE-FORUM

Last but not least, winkelcentrum Mosae-Forum. Een bijzonder winkelcentrum op de markt tegen over het stadshuis. Boven het winkelcentrum bevindt zich gemeente Maastricht, een bijzondere plek om te werken. Mosae-Forum biedt een divers shopping aanbod, zo vind je hier: H&M en de nieuwe H&M home, Sissyboy, maar ook de Bever outdoor. Beneden in Mosae-Forum ligt de parkeergarage maar ook een aantal leuke boetiekjes, naast de jumbo en een kleine food-court. Lees alles wat mosaeforum te bieden heeft.

mosae-forum

MAASMECHELEN VILLAGE

Een onvergetelijke winkelervaring nét over de grens, in België, Maasmechelen. Maasmechelen village bestaat uit meer dan 100 designerboetieks en is iedere dag geopend van 10.00 tot 19.00 uur. Al je favoriete ontwerpers op één plek, laat je verrassen door de perfecte combinatie van luxueus shoppen, lekker dineren en de prachtige regio. Wil je alvast weten of jouw favoriete merk ook een winkel heeft? Bekijk het hier.

OPENINGSTIJDEN

De winkels in Maastricht zijn de hele week geopend. Van maandag t/m zondag kunnen mode maar ook interieurliefhebbers hun geluk op. Winkels open op:

Maandag: 12.00 – 18.00 uur
Dinsdag: 10.00 – 18.00 uur
Woensdag: 10.00 – 18.00 uur
Donderdag: 10.00 – 20.00 uur
Vrijdag: 10.00 – 18.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 18.00 uur
Zondag: 12.00 – 17.00 uur

Er zijn uitzonderingen van toepassing op zondagen, zoals enkele feestdagen en evenementen. Daarnaast zijn er in de feestmaand december vaak extra koopavonden.

BLIJF BIJ ONS LOGEREN

Zin gekregen om in onze mooie stad te komen shoppen? Wat dacht je van een heerlijk winkelarrangement bij Townhouse. Neem de tijd voor je shopping trip en logeer een nachtje in het centrum van Maastricht. Wij zorgen onder andere voor een ontbijt buffet met bubbels, kortingsbonnen voor Maasmechelen Village een high tea in onze huiskamer.

Bekijk ons arrangement voor winkelen in Maastricht en boek direct.