Winkelstad van het jaar waren we met Maastricht al een keer, ik zeg we, want het voelt toch als onze stad Maastricht. De wijk Wyck (uitspraak is ‘wiek’), waar onze design en hippe hotels en appartementen zijn gevestigd, krijgt nu steeds meer bijzondere winkels! Dit gedeelte grenst direct aan het Centraal station, waardoor je het niet kunt negeren als je naar de andere kant van de Maas wilt. Naast het bruisende centrum is dit de wijk die zich het snelst ontwikkelt als trendy shopping area!

Wyck, de wijk, ontdek je te voet, dankzij de prachtige panden en gezellig straatjes is het een aanrader. De naam is afkomstig van het Romeinse vicus (gehucht). De Romeinen hadden destijds een nederzetting op de oostelijke oever van de Maas, waar nu Wyck is gevestigd. In de buurt vind je nog steeds een hoop historische gebouwen, zoals de Sint-Martinuskerk, het Centraal Station van Maastricht, Brouwerij De Ridder en vele andere. In deze wijk vind je alles op gebied van fashion, design, delicatessen en brocante. De wijk huist een scala aan bijzondere winkels met luxe voedingswaren, unieke antiekwinkeltjes, galerieën en bijzondere modeboetieks met klasse voor het hele gezin.

Luxe zaken, zoals Hermes, vestigden zich dit jaar in deze wijk. Voor elke vrouw die wil shoppen zijn er genoeg zaken die de moeite waard zijn om eens binnen te lopen. Ga niet te snel de brug over, er is meer te zien en te shoppen dan je denkt! De Rechtstraat; design, interieur, curiosa en fashion! Geen grote ketenwinkels, alleen authentieke en unieke boetieks met bijzondere items.

Aan de zuidkant van deze wijk Wyck breidde Maastricht zich uit qua architectuur. In de 19de eeuw al genoemd Société Ceramique, waar de fabrieken werden uitgebreid. Nog altijd kun je terecht in het industriële monument, de Wiebinga hal, waar nu het Nederlands Architectuur Instituut is gevestigd.

Hier ligt ook meer dan genoeg keuze voor lunch, vlaai, verse jus en koffie. Tussendoor of een ‘shopbreak’ en handen vol unieke aankopen, je komt de stad niet uit zonder een gevulde maag. De beste Maastrichtse koffie drink je op plein 1992, op Ceramique. Verspreid door de wijk met het drukste punt in de Rechtstraat vind je een breed scala aan restaurants voor de avond; gezellig, romantisch, Thais of Italiaans, in Wyck dineer je heerlijk!

See you soon if you want to shop till you drop!

Kijk voor meer informatie op wyck.nl.

handtekening
Rino Soeters
Algemeen Directeur
Townhouse Designhotel Maastricht