Vraag een Maastrichtenaar naar waar je moet uitgaan in Maastricht en je krijgt hoe dan ook een bevlogen verhaal over het uitgaansleven in deze bourgondische stad. Want ja, je kunt waanzinnig goed winkelen in Maastricht. En er is op het gebied van historie en cultuur van alles te beleven. Maar als het op uitgaansgelegenheden aankomt, kan Maastricht er ook wat van. Wij zetten een aantal leuke weetjes, uitgaanstips en zaken voor je op een rijtje!

Maastricht kent – net als veel steden in Nederland – niet meer echt een discotheek. Daarentegen kent dé stad van het zuiden tientallen gezellige cafés, kroegen, danscafés en meer dan toffe plekken voor feestjes. Het is hoe dan ook een goed idee om de uitgaansagenda van poppodium Muziekgieterij in de gaten te houden. Naast een ijzersterke concertprogrammering, kun je hier ook regelmatig terecht voor een avond onvervalst lekker dansen. Ook Complex is er eentje om in de gaten te houden. Dé plek voor underground dancefeesten, rollerdisco en deephouse.

 

Sublieme cocktails in Wyck

 

In de wijk Wyck lijken ze het feesten te hebben uitgevonden. Er zijn tientallen gezellige barretjes waar je tot diep in de nacht kunt doorgaan. Je moet je best doen om voor twaalven in bed te liggen. We lichten één zaak in het bijzonder uit, want veruit de lekkerste cocktails drink je bij Mr. Smith. Laat je niet afschrikken door de dichte deur. Even aanbellen (misschien wel even reserveren van tevoren) en op naar de gewelvenkelder. Jazzmuziek op de achtergrond, bekwame bartenders en een enorm uitgebreide drankjeskaart. Dit is een heel bijzondere ervaring.

 

De pleinen van Maastricht

 

Denk je aan Maastricht, dan denk je aan de gezellige terrassen op de pleinen van de stad. Het Onze Lieve Vrouweplein en het Vrijthof. En terecht. Want aan de pleinen en in de straatjes eromheen tref je het ene gezellige zaakje na het andere. Van moderne loungezaken tot historische zaken met een verhaal. Van grand cafés tot de beste restaurants. Eigenlijk moet je niet al teveel plannen als je in de stad bent. Geef je over aan de typische Maastrichtse bourgondische levensstijl en enjoy het zuiden!

 

handtekening

Rino Soeters
Algemeen Directeur
Townhouse Designhotel Maastricht
foto: Muziekgieterij