Sushi: deze Japanse delicatesse is aan een enorme opmars bezig. Tegenwoordig kent bijna iedereen maki, nigiri, oshi en andere sushisoorten. Sushi eten in Maastricht kan in één van de vele Japanse restaurants en sushibars die de stad rijk is.
Wij zetten de vijf beste Japanse restaurants en sushirestaurants in Maastricht voor je op een rijtje.

 

Restaurant Sashimi

 

Liefst 28 verschillende sushigerechten staan er op de kaart van Japans restaurant Sashimi. Geen sushibuffet. De gerechten worden vers uit de keuken geserveerd. Naast sushi en sashimi (gerechten van dun gesneden rauwe vis) worden er ook diverse typisch Japanse (warme) vlees- en visgerechten geserveerd. Zowel lunch als diner worden geserveerd o.b.v. all you can eat, voor heel schappelijke prijzen.

Restaurant Sashimi
Helmstraat 8a
Tel.: (043) 321 13 39

 

 

Tokyoto sushi & grill

 

Ook bij Tokyoto sushi & grill kun je terecht voor lunch en diner. Naast meer dan 40 soorten sushi en sashimi staan er ook diverse rijst- en noedelgerechten op het menu. Je kunt er ook terecht voor vlees, kip en vis van de tepanyakigrill. Ook dit sushirestaurant maakt gebruik van het razend populaire concept all you can eat, voor een al net zo vriendelijke prijs als Restaurant Sashimi.

Tokyoto Japans sushi & grill restaurant
Kesselkade 62
Tel. (043) 390 08 11

 

Restaurant Kobe

 

Geen all you can eat, maar Japanse haute cuisine bij Restaurant Kobe. Je kunt er zowel à la carte menu’s als complete 4- tot en met 7-gangenmenu’s bestellen. Restaurant Kobe heeft ook drie verschillende sushimenu’s. De diverse sushisoorten en sashimi zijn ook à la carte verkrijgbaar.

Restaurant Kobe
Ruiterij 1
Tel.: (043) 321 19 61

 

Sushi-Ya

 

Sushi-Ya is een afhaalrestaurant en het zusje van Restaurant Kobe. Naast sushi à la carte en diverse combinatieschotels, kun je er ook soep, warme gerechten en bijgerechten krijgen. De sushi en sashimi worden à la minute bereid door echte Japanse chef-koks. En dat proef je.

Sushi-Ya
Markt 4
Tel.: (043) 325 87 32

 

Thai Ichi

 

Japan ontmoet Thailand in Thai Ichi. De menukaart is een bijzonder smakelijke fusie van sushigerechten en Thaise gerechten. De sushi kun je er per twee of zes stuks bestellen. Er zijn ook diverse sushischotels met verschillende soorten sushi. De menukaart wordt aangevuld met een scala van Thaise hoofd- en bijgerechten. Thai Ichi heeft ook een afhaalkaart. Tip: iedere woensdag is het sushi night. Er staan dan vijf verschillende sushimenu’s voor elk € 17,50 op de kaart.

Thai Ichi
Koestraat 8
Tel.: (043) 321 60 28

 

Wil je lekker uitbuiken en heerlijk slapen in een echt Hastens of Dorsoo bed?

Boek dan jouw overnachting bij Townhouse Hotel.

Hopelijk kom je snel logeren!

 

handtekening
Rino Soeters
Algemeen Directeur
Townhouse Designhotel Maastricht