Maastricht is een echte studentenstad. Eigenlijk wil dat zeggen dat je er van maandag tot en met zondag barretjes, cafés en clubs vindt die hun deuren wagenwijd openzetten. Want stappen in Maastricht kan echt iedere dag, op donderdag is het dé studentenavond. Dus of je nu een weekendje met vrienden naar het zuiden komt, met je elftal of een onvervalst vriendinnenweekend gepland hebt: wij weten waar jij moet uitgaan in Maastricht. We zetten de beste kroegen, de leukste discotheek en clubs voor je op een rijtje want onze uitgaansagenda is nooit leeg. Heb je alles in Maastricht gezien? Onze locals gaan ook vaak voor een stapavondje naar Valkenburg, uitgaan hier is mega-gezellig! Eten, drinken & uitgaan in Limburg en blijf slapen in Townhouse.

VOETJES VAN DE VLOER IN DE PLATIELSTRAAT
WAAR KOMEN MAASTRICHTENAREN?
DE BESTE LINE-UP IN DE CLUB
VAN BESTE BIERKROEG TOT LEKKERSTE COCKTAILBAR

VOETJES VAN DE VLOER IN DE PLATIELSTRAAT

Het uitgaansleven van Maastricht lijkt zich soms te concentreren rondom de Platielstraat, een zijstraat van het Vrijthof. Centraal middelpunt is daar De Twee Heeren. Overdag ben je welkom voor een kop koffie, een stevige lunch of een portie bitterballen met één van de vele bieren van de tap. ’s Avonds schuif je aan voor een gezellig diner. En om 22.00 uur… gaan de tafels en stoelen aan de kant en kunnen de voetjes van de vloer. Dat is uitgaan bij De Twee Heeren. Check ook de site van De Twee Heeren om meer te weten over hun speciale groepsarrangementen, de pubquiz, voordelige early-bird menu’s, combitickets met de film en het moorddiner.
Andere leuke kroegen:
Café Van Bommel (korte uitleg over Café van Bommel, bijvoorbeeld: Café Van Bommel noemt zichzelf een sophisticated rough café. Hier kan je terecht voor een goede borrel met bites. Zo hebben ze 11 soorten gin & acht speciaal-bieren van de tap.
Café Falstaff + uitleg
Cliniq + uitleg
Basilica + uitleg
Café In Den Ouden Vogelstruys. + uitleg

WAAR KOMEN MAASTRICHTENAREN?

Natuurlijk zijn de locals ook te vinden in de platielstraat, maar dit is meestal de plek waar ze eindigen. Waar ze beginnen (en soms niet meer weggaan) lees je hier. Café de Bóbbel, een klassiek café waar je heerlijk kunt eten, een perfecte plek om je avondje uit te starten, een plek waar het menu bekend maar heel goed is, waar de champagne in platte glazen komt en waar de bar dé centrale plek van de zaak is. Een paar straten verder, de meest Maastrichtse kroeg die er is: Café in de Karkol, een hele kleine maar gezellige kroeg waar er écht alleen Maastrichts gesproken wordt, waar oude foto’s hangen en waar de tijd even lijkt stil te staan. Echt een van de meest geliefde kroegen van Maastricht. Hebben we het even gezien in Maastricht, dan zijn de locals in Valkenburg te vinden, in de grote straat liggen tal van gezellige kroegen, bijvoorbeeld Bonne Aparte.

café de bóbbel

BESTE LINE-UP IN DE CLUB

Ben je een muziekliefhebber? Dan ben je in Maastricht ook op de juiste plek. Aan de rand van de stad vind je de Muziekgieterij, een plek waar iedere avond voor ieder wat wils te horen is, van Jazz nights tot een Pink Floyd Tribute, van Jett Rebel tot Blaudzun, een heerlijke plek om je favoriete artiest te zien.
Mag het van jou allemaal wat harder? Koop dan een ticket voor een dik feest in Complex Maastricht. Een club waar menig artiest de speakers het water van de maas doen trillen.
Tip: boek je tickets op tijd, wij Maastrichtenaren houden ook wel van een feestje!

beste-line-up-in-de-club

VAN BESTE BIERKROEG TOT LEKKERSTE COCKTAILBAR

Bierkroeg
• De aller beste bierkroeg ligt op de Boschstraat in Maastricht en is bekend in de wijde omtrek: De Gouverneur, een Belgisch speciaalbieren-café. Een retro biertaverne waar meer dan 300 speciaal bieren koud staan, leuk detail: bij ieder verschillend biertje, krijg je een glas van het bier dat je drinkt.
Cocktailbarretjes
Voor een lekkere cocktail kunnen we niet kiezen tussen 2 bars, dus hier zijn ze allebei:
Rooftop bar Bolt, waar je van je cocktail geniet met een prachtig uitzicht over de stad.
Cocktailbar Mr. Smith is een hidden-bar. Je moet hier reserveren én aanbellen voor je binnengelaten wordt. Deze cocktail bar ligt op de Rechtstraat in Wyck en bevindt zich in een gewelven kelder. Hier schenken ze Gin & Tonic in een oud theeservies, een must-do als je in de stad bent.

VAN BESTE BIERKROEG TOT LEKKERSTE COCKTAILBAR

KOM SLAPEN BIJ TOWNHOUSE

Wil je jouw avond uit in Maastricht combineren met een overnachting? Bekijk ons aanbod comfortabele kamers. In de ochtend serveren wij een heerlijk ontbijt buffet met onder andere vers fruit, brood, zoet & hartig beleg en verse eitjes. Dat kan je wel gebruiken na een avond stappen!