Lang geleden begon het nieuwe jaar bij het begin van de lente, als de natuur weer tot leven kwam, of begin januari, als de dagen beginnen te lengen. Bij de invoering van het Christendom wilde de kerk een eind maken aan deze gewoonten rond deze nieuwjaarsviering en riep 1 januari uit tot bid- en boetedag om de besnijdenis van Jezus te vieren. Dat begonnen we ooit te vieren in het nieuwe jaar. Nu drinken we vooral op onze gezondheid, successen, geluk, hoop en wijsheid!

In de Bourgondische stad Maastricht worden er verscheidene Nieuwjaarsborrels georganiseerd. Heerlijk samen eten en drinken, met familie of vrienden en met de collega’s en vaak een aparte borrel voor de klanten en relaties!

Wij organiseren zelf geen borrel of feest in Townhouse, wel staan er inmiddels al een aantal Nieuwjaars recepties gepland in ons nieuwe zusje; Grand Cafe Maastricht Soiron. Een bijzondere sfeervolle locatie hiervoor, al zeggen we het zelf! Wij delen wel jaarlijks aan eenieder oliebollen uit! Er gaan er een paar honderd de deur uit, dus als je wil dan stuur een mail! Op 31 december staan ze klaar en mag iedereen ze komen halen, de soep is dan warm voor het laatste kopje van 2012!

Maastricht biedt leuke, mooie en sprankelende locaties voor het geven van een geweldige Nieuwjaarsborrel. Een tocht op de Maas blijft ook wel bijzonder. Genieten en netwerken hoort erbij, ook in Bourgondisch Maastricht! Elk bedrijf en elke club van de Lions tot de Rotary en Overtime in Maastricht viert zijn eigen borrel, vanaf 2 januari staat ook uw agenda waarschijnlijk weer vol. Drinken op geluk, succes en het leven!

Wilt u zelf nog iets organiseren? U bent welkom met vrienden, familie of uw zakenrelaties voor een Maastrichtse Nieuwjaarsborrel in Grand Café Maastricht Soiron. We maken er graag samen met u een succes van! Organiseert u zelf liever geen Nieuwjaarsborrel? Ook dan is Maastricht een geschikte locatie. Op 02 januari is traditiegetrouw “ambtenarencarnaval” in Maastricht. Jong en oud, werkend en niet werkend Maastricht trekt er na de eerste werkdag van het nieuwe jaar op uit om het nieuwe jaar in te luiden. De café’s in Maastricht draaien overuren, wellicht tot dan!

handtekening

Rino Soeters
Algemeen Directeur
Townhouse Designhotel Maastricht