Elk jaar strijkt festival de Nederlandse Dansdagen neer in Maastricht. Dit jaar voor de 18e keer, van 2 tot en met 4 oktober. Met ruim 25 voorstellingen in drie dagen tijd en alle grote en kleine dansgezelschappen verzamelt in de stad aan de Maas, is het het belangrijkste event voor de dans in Nederland. Speciaal voor de Nederlandse Dansdagen hebben we bij Townhouse een arrangement samengesteld, inclusief ticket voor het dansfestival, zodat je lekker kunt genieten van de voorstelling en daarna lekker kunt blijven logeren. Hiskia Linnenkamp is hoofd marketing van de Nederlandse Dansdagen en vertelt ons over wat we dit jaar mogen verwachten. Kijk je mee naar wat het dansfestival dit jaar voor ons in petto heeft?

De Nederlandse dans is zo ontzettend divers, van klassiek ballet tot urban dance dat ik echt geloof dat er voor iedereen iets te zien is dat hem of haar kan raken en inspireren. Als festival laten we die diversiteit zien en doen we er nog een schepje bovenop door dans op ongebruikelijke plekken te laten zien, door dans te combineren met andere disciplines, zoals dit jaar opera, of door extreem korte voorstellingen van slechts 7 minuten te tonen. We zetten dans op het podium en in het theater, maar halen het ook van het podium om nieuw publiek te trakteren op de schoonheid van dans. Er is voor ieder wat wils.

Voor mij is het de 7e keer dat ik er bij ben. Als hoofd marketing van de Nederlandse Dansdagen, die kantoor houden in Amsterdam, ben ik door het jaar heen zeker 1x per maand een hele dag in Maastricht. Ik vind het een fantastische plek om te werken, een fijne stad om door heen te dwalen en een enorm gastvrije stad. Echt een stad waar je je welkom voelt.

Precies dat is wat wij als festival ook willen uitstralen. Een bezoek aan een festival is niet alleen geslaagd als je mooie voorstellingen hebt gezien, maar wordt voor een belangrijk deel bepaald door de omgeving, de plek waar je slaapt en de mensen die je ontmoet. Als festival wil je je publiek trakteren op een bijzondere ervaring. En je wilt dat het publiek zich thuis voelt.

Precies wat een hotel ook moet doen naar mijn idee. Daarom is het zo heerlijk om bij Townhouse ‘thuis’ te komen en de Maastrichtse gastvrijheid te voelen. Daarin vinden we in Townhouse een gelijkgestemde. Een plek waar je je op je gemak voelt en waar je na een lange festivaldag kunt nagenieten van alle indrukken die je hebt opgedaan. In een comfortabel bed kunt dromen van de volgende dag in een stad die je omarmt met warmte en waarin je je het eerste weekend van oktober kunt onderdompelen in dans.

Samen met Townhouse hebben we een arrangement samengesteld zodat je fijn in Maastricht kunt blijven logeren én naar een voorstelling in het Theater aan het Vrijthof kunt gaan: op vrijdag de openingsshow en op zaterdag ‘Het Feest van de Nederlandse Dans’ (inmiddels uitverkocht). Je ticket voor de show zit in het arrangement inbegrepen. Meer informatie over het Nederlandse Dansdagen-arrangement en hoe je kunt boeken lees je hier.

Graag tot ziens op de Nederlandse Dansdagen!

Hiskia