Vrijdag vindt de allereerste editie van de Museumnacht plaats in Maastricht! Tien bijzondere locaties openen hun deuren op de vooravond van de Nationale Museumweek voor iedereen die wil genieten van topkunst, performances, workshops, storytelling, minitours, dans en sneak previews. Met één ticket toegang tot bijvoorbeeld de (inter)nationaal geroemde exposities van Grayson Perry in het Bonnefantenmuseum en die van Ferran Adrià in Marres, om vervolgens een visueel experiment aan te gaan bij Bring Your Own Beamer bij Van Eyck. En dat is nog lang niet alles wat de Museumnacht te bieden heeft.

Wij kijken uit naar deze eerste editie van de Museumnacht! In januari werd voor de eerste keer de Hotelnacht georganiseerd in de stad na aantoonbaar succes in Amsterdam, de Museumnacht vindt nu ook haar weg naar Maastricht.

 

Museumnacht Maastricht programma op 10 locaties

 

In totaal openen 10 bijzondere locaties in Maastricht hun deuren van 20 uur tot middernacht, dankzij de handige hop-on-hop-off bus hoef je niets te missen en dat maakt de Museumnacht het moment bij uitstek om in één avond te ervaren wat Maastricht aan kunst en cultuur in huis heeft. Een van de exposities die zeker de moeite waard is om te bezoeken is die van Les Deux Garçons in het Museum aan het Vrijthof, wellicht ken je ze van hun curieuze opgezette dieren met kleding aan alsof het mensen zijn. Of ga naar de geschiedenis van de drukkunst in het Drukkunstmuseum.

Voor de inwendige mens ga je het best naar het Natuurhistorisch Museum, waar je aan de Microbar kunt proeven van krekel op een stekel of groenteloempia met meelwormenvulling om daarna de biologische lichtshow in de tuin te bezoeken en kennis te maken met de verborgen schatten uit de depots. Bekijk het volledige programma van de Museumnacht op hun website.

 

Praktische informatie Museumnacht Maastricht

Tickets voor de Museumnacht zijn te koop via www.museumnachtmaastricht.nl. Mocht je het niet halen om alle locaties te bezoeken tijdens de avond, dan ruil je je polsbandje na de Museumnacht in voor een gratis entreeticket bij één van de deelnemende 10 locaties.

De locaties kun je te voet of met de fiets bezoeken, zelfs joggen is mogelijk tijdens de speciale Museumnacht Runningtour. Het leukste is echter de hop-on-hop-off Museumnachtbussen nemen, twee wel hele speciale bussen die voor de gelegenheid het podium vormen voor een Trompe L’oeil feest en Het Verbond Collectief van Kunstenaars.

handtekening
Rino Soeters
Algemeen Directeur
Townhouse Designhotel Maastricht