Maastricht heeft zijn sterren behouden! We hebben het hier niet over de kerstmarkt in Maastricht (die overigens op nummer  één in Nederland staat!!) Dit gaat over heerlijk genieten in Maastricht in restaurants met een Michelin ster!
Toegegeven, dineren in Maastricht in een ster(ren) restaurant is niet voor iedereen weggelegd. Op de eerste plaats omdat het simpelweg een duurdere optie is voor een avond genieten en ten tweede  houdt niet iedereen van het kunstzinnige eten,  waarbij vaak de wetenschap het in keuken heeft  overgenomen van de boeren. Wie houdt er niet van een goed gebakken  biefstuk met huisgemaakte frieten of van mosselen in een gezellig eetcafé in Maastricht! Toch iets anders dan een gerecht dat  er uitziet als een kunstwerk  met ingrediënten waar je oma werkelijk nog nooit van gehoord heeft.

Gelukkig kun je in Bourgondisch Maastricht op veel plekken terecht voor heerlijke en eerlijke  gerechten uit de ouderwetsekeuken. In Wyck hebben we er recent twee nieuwe top zaken bij gekregen; Bouchons d’en Face en De Compliminte van  St. Fiet, echte aanraders zonder ster, met eerlijke gerechten en dito prijzen!

Maar… wil je verrast worden en sta je open voor een buitenaardse sensatie van smaken en hou je van bijzonderheden zoals eetbare viooltjes, dahlia’s of goudsbloemen? Dan ben je in Maastricht ook op de juiste plek. Voor wie het niet helemaal bekend is: een ster in ‘restaurantland’ zegt iets heel anders dan een ster in ‘hotelland’.  De combinatie daarentegen is populair; boek een gezellig hip hotel met goede reviews en fijne mensen en zorg zo dat je nog geld overhoudt om ook een bijzondere avond in een sterrestaurant te kunnen beleven.

Even kort: de Michelinster is een aanduiding voor restaurants met een goede tot zeer goede keuken en een correcte bediening in de befaamde Rode Gidsen van de bandenfabrikant Michelin. Een beperkt aantal restaurants in elke gids wordtaangeduid met één, twee of drie sterren. Deze gelden als belangrijke waardebepaling voor de gastronomische kwaliteit. Gastronomie en Maastricht,twee begrippen die bijna niet los van elkaar kunnen bestaan. Michelin heeft in november dit jaar niet voor niets voor de tweede keer de Nederlandse 2013 Michelin sterren in onze stad gepresenteerd.

Wij zijn er dus een beetje trots op dat Maastricht maar liefst vier eerzame posities in de lijst-der-lijsten heeft. Beluga (2 **),  Chateau Neercanne (1* ), Toine Hermsen (1*), Tout à Fait (1*) en La Bute au bois (1*). Vier verschillende restaurants, met in ieder geval één gemene deler: gastronomie op top niveau. Alle vier creëren zij de perfecte sfeer, gecombineerd met gerechten die je niet snel zult vergeten. Echter, wordt er in de keuken van Beluga op bijna scheikundig niveau gekookt, bij Toine Hermsen blinkt de haute cuisine uit in ‘geraffineerde eenvoud’. Chateau Neercanne heeft naast een geweldige chefkok natuurlijk een koninklijke locatie waar de romantiek vanaf druipt en Tout à Fait, tot slot, in de historische binnenstad van Maastricht is al maar liefst 10 jaar voorzien van een Michelinster. Het is dan ook niet zo gek dat de organisatie van Michelin, Maastricht heeft uitgekozen om de gids van 2013 bekend te maken…

Waar je ook voor kiest, je bent verzekerd van een restaurant met passie voor eten en gevoel voor ambiance; dat voel je, dat proef je, dat beleef je. Townhouse Designhotel Maastricht is gezegend met een score in reviews van een 8,2! Dat is onze ster op het werk, ons belangrijkste cijfer; hetgeen de gast bepaalt. Authentieke Limburgse gastvrijheid en een vers kopje soep en komende maand een Magisch Maastricht.Oftewel, logeren op “sterrenniveau”.
Kijk voor meer informatie op wyck.nl.

 

handtekening
Rino Soeters
Algemeen Directeur
Townhouse Designhotel Maastricht