Gezellig snuffelen tussen kraampjes, koopjes scoren, lekker Hollands en bijzondere dingen ontdekken tussen de oude rotzooi en brocante die op markten worden aangeboden. Een van de typische Nederlandse tradities zijn openluchtmarkten. Op zoek naar een nieuwe plek? In Maastricht ben jij de gelukkige met maar liefst vier markten, allemaal buiten en “Mestreechs” (Maastrichts).

Al sinds jaar en dag is het marktplein het bruisend centrum van een stad. In Maastricht is dat niet anders. Te midden van bijzondere historische gebouwen met het 17e eeuwse stadhuis als middelpunt is elke woensdagmorgen de weekmarkt te vinden. De markt vindt plaats in de ochtend en is het vroege opstaan meer dan waard. Wekelijkse boodschappen met een lokaal tintje of het perfecte stofje voor je creatieve uitspattingen, de weekmarkt heeft het allemaal. Aan te raden is om het bruisende tafereel te bekijken vanaf een van de Maastrichtse terrassen rondom het plein.
08:00-13:00 Marktplein

Als je op zoek bent naar organisch voedsel moet je zorgen dat je op donderdagmiddag op de Wycker Burgstraat te vinden bent. Kraampjes vol met fruit, groeten, brood en kaas staan op deze biologische markt van Maastricht. De producten zijn vers en de omgeving prachtig, absoluut een reden om deze markt een keer te bezoeken.
13:00-15:00 Wycker Burgstraat

De vrijdagse Vismarkt lijkt in grote lijnen veel op de weekmarkt en draait, zoals de naam al aangeeft, maar tijdens deze markt wordt na nadruk gelegd op verse vis. Top sfeer hier met vrolijk schreeuwende verkopers, bijzondere vissoorten en proeven en te eten tijdens het snuffelen tussen de vele kraampjes. Het is een ervaring op zichzelf om vrijdagochtend even over deze Maastrichtse markt te lopen. En de geur? Tsja, je moet natuurlijk wel een beetje van vis houden…
8:00-13:00 Boschstraat/Marktstraat

De meest bijzondere markt van Maastricht is de antiek-en vlooienmarkt op zaterdagochtend. Door de vrij smalle straten lijkt de markt elke keer weer gezellig druk. Buiten de bijzondere artikelen die de verkopers bij hun oma op zolder hebben lijken gevonden te hebben, kun je op deze markt ook andere interessante antieke of oude Maastrichtse items en servies vinden. Dit is de markt die Townhouse wekelijks opzoekt voor nieuwe items in de logeerkamers. Laat je hier in Maastricht nou net dat voorwerp vinden waar je al je hele leven naar op zoek bent… dat zou deze Maastrichtse vlooien-/antiekmarkt wel apart maken.
8:00-15:00 Stationsstraat.

Na het bezoeken van een van de bijzondere markten trek gekregen? Vergeet de Maastrichtse vlaai niet te proeven of neem er een mee naar huis van Bakkerij Hermans! Lunchen in Grand Café Maastricht combineer je mooi met het Museum aan het Vrijthof. Daarna wandel je zo door naar het park waar in de zomer en het voor- en najaar ook regelmatig marktjes worden georganiseerd! Ook zonder markt is het stadspark van Maastricht absoluut een aanrader. Langs de westoever van de Maas strekt zich een groen gebied uit je naar hartenlust kan wandelen, uitrusten tot jezelf kan komen. Heerlijke combi hier in Maastricht!

Kijk voor meer informatie op wyck.nl.

 

handtekening

Rino Soeters
Algemeen Directeur
Townhouse Designhotel Maastricht