En we vertellen je ook waar je voor koffie en lunch moet zijn!

 

Van shoppen en slenteren word je moe! Dus plan voldoende tijd in voor de inwendige mens als je een dagje of weekendje Zuid-Limburg doet. Wij zetten de beste plekken voor koffie en lunch in Maastricht voor je op een rijtje. Want het lijstje met fijne plekken voor eten en drinken in deze stad lijkt eindeloos!

 

De beste koffie in Maastricht

 

De beste koffie in Maastricht drink je bij Café Zondag. Deze supergezellige plek zit middenin het gezellige Wyck. Goede koffie, leuke mensen en een kleine kaart. Lekkere broodjes, gezonde lunch, tapas voor bij de borrel. Liefhebbers van koffie op een bijzondere plek gaan voor een bakkie naar Coffeelovers. Ik hoor je denken? ‘Die zitten toch in heel Nederland?’. Klopt! Maar nergens zitten ze in een tot boekhandel omgebouwde kerk.

 

De beste lunch in Maastricht

 

Wij schuiven graag aan voor een lekker tussen-de-middagmoment bij ’t Wycker Cabinet. Hier stap je letterlijk de Maastrichtse bourgondische sfeer binnen waar de stad zo bekend om staat. De keuken is Frans, de bediening vriendelijk en de prijs-kwaliteitverhouding helemaal top.

 

Het beste eetcafé van Maastricht

Eerlijk? Denk je aan het beste eetcafé in Maastricht, dan kan dat eigenlijk alleen maar Café Sjiek zijn! Als je eenmaal bij Sjiek bent geweest, dan wil je nooit meer anders. Sjiek is allesbehalve dat. Hier eet je lokale lekkernijen als zoervleisch of een lekkere pan mosselen met friet. Reserveren kan niet bij Sjiek, dus schuif aan. En het kan druk zijn! Dat wachten is overigens geen straf, want ondertussen zit je ook aan de bar van misschien wel het gezelligste en beste café van Maastricht.

 

handtekening
Rino Soeters
Algemeen Directeur
Townhouse Designhotel Maastricht