Maastricht staat bekend als een stad met diepgewortelde culinaire tradities. Je kunt er lekker én goedkoop eten in één van de vele brasseriën, eetcafés en restaurantjes die de stad rijk is.
Ben je op zoek naar een goedkoop restaurant in Maastricht? Wij zetten vijf restaurants voor je op een rijtje waar je lekker en goedkoop kunt eten!

 

Bouchon D’en Façe

 

Bij Bouchon D’en Façe waan je je een god in Frankrijk. Je kunt er goedkoop uiteten, of je nu aanschuift voor lunch of diner. In deze traditionele bouchon, een soort kruising tussen een bistro en een taverne, worden authentieke Franse gerechten als bouillabaisse, steak tartare, escargots en steak bearnaise geserveerd. Betaalbaarheid staat er hoog in het vaandel. Je hebt al een 3-gangenmenu voor onder de dertig euro!

Wyckerbrugstraat 54
6221 ED Maastricht
Tel. (043) 311 64 38

 

De Compleminte! van Sint Fiet

 

Er zijn zat goedkope restaurants in Maastricht, maar De Compleminte! van Sint Fiet geeft een nieuwe dimensie aan goedkoop uit eten. Een uitsmijter ham-kaas voor € 4,50? We dagen je uit ergens goedkoper te gaan lunchen. En de saté van geroosterde varkenshaas met ketjapsaus kost slechts € 13. Ook hier kosten drie gangen gemiddeld minder dan dertig euro. Ja, dat noemen wij goedkoop eten, tenminste als je gaat uit eten in Maastricht.

Rechtstraat 17
6221 EE Maastricht
Tel. (043) 879 56 48

 

Café Zondag

 

Wie zegt dat je in een restaurant moet zijn om goedkoop te uit eten? Café Zondag bewijst dat je ook lekker en goedkoop kunt eten in een eetcafé. Daarvan getuigt het feit dat het café rond lunchtijd altijd bomvol zit. Aan de bar zitten zelfs mensen te wachten op een tafel. De menukaart is niet pretentieus. Een bagel met gerookte ham en remoulade. Een broodje huisgemaakt gehakt met scherpe mosterd. Het zijn de top (biologische) ingrediënten die het ‘m doen. De porties zijn ruim en de prijs die daartegenover staat zéér schappelijk. Ze hebben ook een avondkaart, met hapjes en tapas.

Wyckerbrugstraat 42
6221 ED Maastricht
Tel. (043) 321 93 00

 

Café Zuid

 

In Café Zuid kun je niet alleen lekker en goedkoop uit eten, je kunt er ook terecht voor toneel. Het (eet)café deelt zijn locatie namelijk met Toneelgroep Maastricht. Het theater is via het café bereikbaar. Café Zuid heeft een wisselende seizoenskaart en je kunt er terecht voor zowel lunch als diner. Een gemiddeld 3-gangenmenu kost rond de € 30 en de wijn kun je zowel per glas als fles bestellen. De locatie is prestigieus (sterrenrestaurant Beluga ligt op steenworp afstand) en daarom durven wij gerust te stellen dat je hier relatief goedkoop kunt eten!
Plein 1992 15
6221 JP Maastricht
Tel. (043) 361 05 55

 

Café Sjiek

 

Van een café dat zich ‘Sjiek’ noemt, verwacht je nu niet meteen dat je er goedkoop kunt uit eten. Maar dat is precies wat je er kunt: goedkoop eten. Café Sjiek is geen restaurant, maar een klein grand café, naar Frans voorbeeld. Wie een menukaart vol Franse klassiekers verwacht, komt echter bedrogen uit; uit de keuken worden authentieke Limburgse/Maastrichtse gerechten als zuurvlees en konijnenbout met pruimen geserveerd. Lekker eten, een goed glas wijn en een goed gesprek staan centraal in dit sjieke, maar allesbehalve pretentieuze eetcafé.

Sint Pieterstraat 13
6211 JM Maastricht
Tel. (043) 321 01 58

We hebben altijd nog meer tips over leuke restaurants, dus vraag het gerust aan ons! Ook kan je bij ons genieten van een Preuve arrangement. Een lekker glaasje wijn met heerlijke Limburgse hapjes. Bel ons voor een speciale aanbieding.

Kijk voor meer informatie op wyck.nl.

Rino Soeters
Algemeen Directeur
Townhouse Designhotel Maastricht