Op zondag 31 juli vindt IRONMAN Maastricht weer plaats, één van de grootste duursportevenementen ter wereld. De topprestatie die de atleten tijdens IRONMAN neerzetten vind ik onvoorstelbaar: ze leggen een parcours af van 3,8 km zwemmen door de Maas, 180 km fietsen door Maastricht en Nederlands en Belgisch Limburg en 42,2 km oftewel een volledige marathon hardlopen.

Voor de meeste sporters is het afleggen van één van deze onderdelen al een hele prestatie, laat staan van het achtereenvolgens uitvoeren van de drie loodzware onderdelen. Het deelnemersveld bestaat dan ook uit bijzonder goed getrainde en deels ook professionele sporters. En dat mag ook wel, want tijdens IRONMAN Maastricht worden maar liefst 40 startbewijzen weggegeven voor de Wereldkampioenschappen IRONMAN 2016 in Kailua-Kona, Hawaii! De winnaar van vorig jaar finishte in 8 uur, 27 minuten en 18 seconden.

Om de sporters helemaal klaar te stomen voor hun race day verzorgen we in Townhouse Designhotel Maastricht een speciaal IRONMAN ontbijt vanaf 5 uur ’s ochtends zodat ze zo goed mogelijk voorbereid aan de start verschijnen. Denk daarbij aan de nodige portie koolhydraten in de vorm van spaghetti met tomatensaus, bananen en nog meer powerfood. Voor de niet-sporters is er as usual het uitgebreide ontbijtbuffet tot 12 uur, in het weekend mag je namelijk heerlijk uitslapen in Townhouse.
Voor de toeschouwers is IRONMAN Maastricht een waar spektakel om te zien, met name langs de Maas waar ze de bijna 4 km zwemmend afleggen tussen de Griend tot het Gouvernement. Voor een klein voorproefje, deze video van vorig jaar:

Op zoek naar een hotel voor Ironman Maastricht? Bij Townhouse Designhotel Maastricht maken we graag de logeerkamer voor je op en bovendien zorgen we voor een extra vroeg ontbijt op de grote dag. En als je komt als toeschouwer, ligt het hotel op loopafstand van de start en finish én een deel van het parcours.

handtekening

Rino Soeters
Algemeen Directeur
Townhouse Designhotel Maastricht