Met de laatste mooie zomerweek nog vers in ons achterhoofd is het tijd om onze pijlen te richten op een ander aangenaam en prachtig kleurrijk seizoen: de herfst in Maastricht. Uitkijken naar knusse herfstavonden in Townhouse voor de openhaard met een glaasje wijn en lekkere verse pinda’s van Blanche Deal. Lekker die ontspannende sfeer van het Zuiden proeven in Maastricht tijdens de herfstvakantie.

Een weekje middenin de herfstpracht waarin we ons kunnen opladen en voor de komende najaarsperiode. In Maastricht hangt de nieuwe collectie in de etalages en kun je je tijd besteden aan het aanvullen van je najaarsgarderobe, heerlijke boswandelingen, het bezoeken van musea of gewoon even lekker ontspannen op de bank in onze huiskamer. Wat dat betreft biedt de stad Maastricht je keuzes genoeg en zit je hier absoluut op de juiste plaats.

Samen met je kinderen lekker cultureel bezig zijn? Dan is het festival Jong! zeker een activiteit die ze niet mogen missen tijdens de herfstvakantie. “Voor ieder wat wils” is een understatement als je kijkt naar het enorme scala aan activiteiten die worden aangeboden. Workshops, theater en dans zijn slechts drie voorbeelden van wat het festival voor de jeugd te bieden heeft. 13 t/m 16 oktober is Maastricht het toneel van dit multidisciplinaire festival dat je niet mag missen.

Ontspannen cultuur snuiven? De historische stad is een open museum en het thuis van prachtige gebouwen zoals de St. Janskerk, Basiliek St. Servaas en het Museum aan het Vrijthof. Vergeet zeker je fotocamera niet, want je komt ogen tekort tijdens een wandeling door de stad. De gevallen bladeren en het oranjerode licht van het herfstzonnetje maken het idyllische herfstplaatje compleet.

Zelfs een paar regendruppels kunnen je herfstvakantie in Maastricht niet deren. Een kijkje nemen in de oer-Maastrichtse Mergelgrotten is een avontuur op zichzelf. Lekker binnen en ontzettend spannend. Liever minder actief? Dan wachten de comfortabele stoelen van een van Maastrichts’ vele bioscopen op jou. De nieuwste art-house films in een gezellige ambiance vind je in de Lumiere Cinema.

Laten we ook een van de grotere voordelen van het nieuwe seizoen niet vergeten: een nieuwe garderobe! Uitgebreide winkelcentra met bekende merken, kleine boetiekjes met de meest bijzondere herfst-items. Maastricht heeft het allemaal. Heb je je garderobe al bij elkaar maar heb je toch zin om te winkelen? Geen probleem! Maastricht heeft als Bourgondische stad ook andere bijzondere winkels op het gebied van koken, kunst, design en interieur. Onderbreek het shoppen in Maastricht met een gezellige High Tea en sluit af met een goed glas wijn in een van de wijnbarretjes of in het kleinste kroegje van Maastricht.

De dag eindigen in een eetcafe of restaurant. Buiten regen, binnen gezeligheid. Typisch Nederlands seizoen waar we allemaal van genieten en hier in het bijzonder op z’n Maastrichts.

Kijk voor meer informatie op wyck.nl.