Van 21 tot en met 23 augustus is het weer zover, Formule 1 op Spa Francorchamps! Voor liefhebbers van autoraces en met name in de koningsklasse Formule 1 is Spa Francorchamps een van de meest populaire circuits. Ook in het Townhouse-team lopen een aantal F1-fans rond die dat weekend ongetwijfeld voor de televisie zitten of naar Spa Francorchamps rijden om het live te zien. Ga je ook?

Beroemd (en berucht) is de Raidillon-bocht: vlak nadat de coureurs versnellen voor het rechte stuk na trage haarspeldbocht La Source zien ze een beklimming voor zich liggen, vol gas (als alles goed gaat) rijden ze vervolgens over de Raidillon. Op Spa Francorchamps wisselen lange stukken zich af met snelle bochten, een combinatie die zowel voor jou als bezoeker als voor de coureurs erg spannend is.

 

Meer over Spa Francorchamps

 

Het circuit van Spa werd in 1979 helemaal opnieuw getekend om te kunnen voldoen aan de veiligheidsnormen van de grote autoraces en vooral van de Formule 1. Het vernieuwde, ingekorte en meer bochtige circuit is 7,004 km lang en is een heel technisch circuit met naar buiten hellende bochten, lange snelle stukken en beruchte bochten zoals La Source en de Raidillon natuurlijk.
Wat ik zo bijzonder vindt aan Spa is dat het zo onvoorspelbaar is. Het kan zomaar gebeuren dat het op het ene deel van het circuit droog is terwijl de regen naar beneden plenst op het andere stuk. Maakt strategie een onderdeel uit van de Formule 1 sport, op Spa blijft het bijzonder moeilijk inschatten hoe een race uitpakt als je het mij vraagt.

 

Formule 1 Spa Francorchamps bezoeken

 

Bezoekt u de Formule 1 race eind augustus? Tickets bestellen kan via de website van Spa Francorchamps. Vanuit Maastricht ben je in Spa binnen een uurtje rijden zodat je je bezoek aan de race kunt combineren met een verblijf in de stad.

Blijf je daarna bij Townhouse slapen? Dat kan! Je bent niet de enige die fijn in Maastricht blijft logeren tijdens het Formule 1 weekend, toch hebben we nog een aantal hotelkamers vrij voor de F1-fans. Wees er op tijd bij en boek je logeerplek bij Townhouse hier. Zien we je tijdens het Formule 1 weekend in Spa? Een mooie gelegenheid om race-anekdotes uit te wisselen na afloop!

 

handtekening
Rino Soeters
Algemeen Directeur
Townhouse Designhotel Maastricht