Al wandelend onze mooie stad ontdekken. We zijn allemaal steeds meer gaan wandelen, logisch, want we mochten lange tijd door corona niet veel anders doen. Maastricht is een heerlijke stad om doorheen te slenteren als je gaat winkelen of van terras naar terras gaat (let op, begin je dag Maastricht niet op het terras, de kans is namelijk héél groot dat als je er eenmaal zit je niet meer weg wilt). Ook voor de lange groene wandelingen is Maastricht een heerlijke plek. Wandel vanuit de stad naar de Sint Pietersberg en loop door tot in België. Laat je door onze stad inspireren om te gaan wandelen. Natuurlijk helpen wij graag naar het vinden van de perfecte route, hier zetten we alvast de leukste gratis rondwandelingen voor je op een rijtje, mét linkje naar de gratis downloads van de routes.

  • HIGHLIGHTS MAASTRICHT (6km of 10km)
  • GROENE WISSEL (9km)
  • VAN MAASTRICHT NAAR BELGIË (14km)

HIGHLIGHTS MAASTRICHT (6km of 10km)

Ontdek alle highlights van Maastricht met een leuke wandelroute van 6 km óf 10 km, waarmee je binnen 3 uur de hele stad leert kennen. Een route vol met eten en leuke winkeltjes. De stadstour brengt je via de groene stadsparken langs o.a. De Helpoort, het Vrijthof, de Sint Servaas Basiliek, het Onze Lieve Vrouwenplein, Boekhandel Dominicanen (in de kerk), het Stadshuis op de markt en de kades van de Maas. De route start op de Maasboulevard maar omdat de route in een rondje loopt, kun je overal starten, handig! De route gaat geheel over de verharde weg en is geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. De 10km stadswandeling neemt je nog iets verder mee rondom onze stad. Wil je alvast meer lezen over de bezienswaardigheden die je tegenkomt? Lees dan onze blog met de populairste bezienswaardigheden van Maastricht.

Klik hier voor de 6km route
Klik hier voor de 10km route

GROENE WISSEL (9 km)

Grenzend aan het historische centrum van Maastricht ligt het Frontenpark (bestaande uit restanten van oude vestingwerken) als een vergeten en voor veel mensen onbekend gebied. Als je over de hoge verdedigingswallen loopt heb je een prachtig uitzicht over het frontenpark en de stad. De wandelroute volgt grotendeels de contouren van de binnenstad en is ongeveer 9 km lang. Je loopt via de drukte van het centrum de stilte en rust in over de stadswal en langs de Jeker (beek). Je begint deze prachtige route bij het centraal station om de hoek van Townhouse. De route is niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Foto: Maastricht Marketing

Bekijk hier de route van de Groene Wissel in Maastricht.

VAN MAASTRICHT NAAR BELGIË (14 km)

Deze prachtige wandeltocht is een mooie combinatie van stad en natuur, van hoog en laag, van Nederland naar België. De route begint bij het station en brengt je via de Sint Servaasbrug naar het oude centrum van Maastricht, je loopt al vrij snel de stad uit richting het Fort Sint Pieter en de Sint Pietersberg. Hier klim je naar boven (vergeet niet van het prachtige uitzicht over de stad te genieten) en loop je door de bossen België in. Aan de rand van het bos zie je in de verte het imposante Kasteel Neercanne. Via het Jekerdal wandel je terug richting de stad waar je met recht kunt genieten van een lekker koud biertje op het terras.

Inkorten kan ook, dan blijf je wel binnen de Nederlandse landsgrenzen, de wandelroute is dan 9 km. Wil je alvast meer lezen over het hoogste punt van Maastricht? Bekijk onze blog over wandelen op de Sint Pietersberg in Maastricht.

Bekijk hier de route van Maastricht naar België.

Blijf bij ons logeren

Zin gekregen om in onze mooie omgeving te komen wandelen? Wat dacht je van een heerlijk wandelarrangement bij Townhouse. Logeer bij ons in het centrum van Maastricht, vanaf hier starten veel wandelroutes. Wij zorgen voor de perfecte route, een lekker lunchpakket voor onderweg en een borrel voor als je met je voeten omhoog op de bank in onze woonkamer ploft. Zin in wat extra ontspanning? Boek dan aansluitend aan je wandeling een heerlijke massage.

Bekijk ons wandelarrangement in Maastricht en boek direct.

Wij wensen je wandelplezier!

OVER ONS

Kom slapen in het mooiste design hotel in Maastricht. Townhouse is een boutique hotel met alledaagse luxe, gelegen in het centrum van Maastricht. De ideale locatie om Maastricht en omgeving te verkennen. We hebben diverse hotelaanbiedingen, bijvoorbeeld voor een nachtje weg, een weekend Maastricht of een midweek.
Townhouse is de ideale combinatie tussen een warm welkom, lekker slapen en een goedkoop hotel in Maastricht.

AANBEVOLEN VOOR JOU (drie images en drie subtitels naar andere blogs)
De mooiste fietsroutes in Maastricht en omgeving
Wandelen in en rondom Valkenburg aan de Geul
Wandelen op de Sint Pietersberg in Maastricht