De nieuwste arthouse films en klassiekers bekijk je als het aan ons ligt altijd in Lumière Maastricht, een filmhuis dat gevestigd is in een magnifique rijksmonument in het Sphinxkwartier, de bakermat van het Maastrichtse Sphinx sanitair dat je in de badkamers van Townhouse aantreft. De locatie deed vroeger dienst als elektriciteitscentrale en die sfeer zie je nog steeds terug in het café-restaurant van Lumière.

 

Programma Lumière Maastricht

 

Met ongeveer 300 titels op de cinema agenda van Lumière Maastricht heb je keuze te over wanneer je een avond bioscoop voor ogen hebt. Ga je voor de commerciële kaskrakers naar bijvoorbeeld Pathé bioscoop toe, biedt Lumière juist een zorgvuldig gecureerd aanbod dat juist niet overal ‘zomaar’ te vinden is. Vanaf januari staat bijvoorbeeld The Leisure Seeker op het programma, een film waarin Ella en John allebei ernstig ziek zijn en besluiten er nog één keer op uit te gaan met hun oude camper. Er volgt een reis vol verrassingen, tegenslagen en de mooiste herinneringen. Absoluut een film met een lach en een traan.

Zoals The Leisure Seeker zijn er nog meer films in het filmhuis programma van Lumière. Wil je het volledige programma bekijken? Dat doe je hier.

 

Adres en contactgegevens Lumière Maastricht

 

Lumière Cinema Restaurant Café
Bassin 88
6211 AK Maastricht
T 043 321 40 80

 

Vanuit Townhouse is Lumière ongeveer een kwartier lopen, wat ons betreft de meest makkelijke manier om bij Lumière te komen. De bussen die om de hoek van Townhouse vertrekken, stoppen eventueel ook vlakbij Lumière. Na afloop van de film is het restaurant café van Lumière een fijne plek om nog even na te genieten en als je terugkomt in Townhouse, staat het slaapmutsje voor je klaar!

handtekening

Rino Soeters
Algemeen Directeur
Townhouse Designhotel Maastricht