Bij Townhouse houden we van design. Ontwerp uit de buurt zoals de kopjes en bordjes van Sphinx voor je ontbijt en je kopje koffie, lampen van Puik Art en FLOS, de stencil art op de muren van ingang tot kamer… Daarom kijken we uit naar Designday, van 15 tot en met 17 mei in de Decorfabriek in Maastricht. Op Designday ontdek je design items om naar te kijken van te genieten en om te kopen. Het bijzondere aan Designday? De ontwerper is er ook dus je kunt meteen de maker leren kennen! Initiatiefnemer van Designday is Hester Coolen en zij vertelde ons alles over de editie van dit jaar. Lees je mee?

In Designday heb ik mijn ideaal vormgegeven: het bij elkaar brengen van ontwerper en gebruiker. Na mijn kunstopleiding aan de kunstacademie in Maastricht heb ik twintig jaar lang als ontwerper en maker van interieurs en meubels gewerkt en ik merkte hoe geweldig mensen het vonden om direct met de ontwerper in contact te staan. Met Designday heb ik daarom een podium gecreëerd voor designers die zelf ontwerpen én maken. Het programma dit jaar vind ik echt interessant, met lezingen over design, een heuse designveiling met ontwerpen beschikbaar gesteld door de deelnemers, pitches door de ontwerpers én demonstraties over hoe ze te werk gaan.

Designday gaat verder dan veel design: het staat voor onafhankelijk, toegankelijk design van ontwerpers die ook producent zijn. Design waarin gezond verstand, ambachtelijkheid en duurzaamheid samengaan. Design dat een verbinding legt tussen ontwerper/producent en liefhebber/koper. Design dat ook een volgende generatie mooi en praktisch is. Daarmee staat het in een actuele ontwikkeling waarin design veel meer betekenis krijgt dan het ontwerpen van mooie gebruiksvoorwerpen alleen. Design dat ook slimme oplossingen biedt voor milieu en andere problemen, dat de herkomst van materialen toont en waarbij de liefhebber/koper niet alleen inzicht krijgt in het maakproces, maar het ook kan beleven.

Ik zie Designday eigenlijk net zoals Townhouse, origineel, tikkeltje eigenwijs en vol verrassingen. Als ik bij Townhouse Designhotel Maastricht naar binnen loop, zie ik het design integraal onderdeel uitmaken van het totale hotelconcept. Het krijgt betekenis, een functie voor de gasten en voegt daarmee iets toe aan de beleving.

 

Kamer-preview van Townhouse’ nieuwste zusje op Designday

 

Je leest het goed, Townhouse krijgt er een zusje bij! Op 8 mei wordt de naam bekend gemaakt en de officiële opening is pas op 1 juli, tijdens Designday kun je als eerste de kamer zien. Ga zeker even kijken want wie weet krijg je een verrassing!

 

Designday Maastricht bezoeken

 

De designers presenteren hun ontwerpen in de Decorfabriek aan Meerssenerweg 215, vlakbij Maastricht Centraal Station. Op vrijdag 15 mei is Designday geopend van 20 tot 23 uur, op 16 mei van 10 tot 20 uur en op zondag 17 mei van 11 tot 18 uur. Bezoek www.designday.nl voor nog meer informatie.

Ik zie je graag bij Designday in Maastricht!

Hester

Townhouse Designhotel Maastricht