Maastricht en omgeving lenen zich natuurlijk uitstekend voor een heerlijke fietstocht. Zuid-Limburg is het Mekka voor elke toerfietser of wielrenner. Veel fietsroutes zijn bewegwijzerd met zeshoekige bordjes, met daarop in rood of groen de naam van de fietsroute. Je hoeft deze bordjes alleen maar te volgen en je komt vanzelf op de mooiste plekjes in de buurt van Maastricht en in Zuid-Limburg.
Als je lekker dicht in de buurt van Townhouse Designhotel Maastricht wilt blijven, kun je een Rundsje Mestreech (Rondje Maastricht) maken. Deze route van 45 km leidt volledig over Maastrichts grondgebied en is op twee lichte beklimmingen na helemaal vlak.

De mooiste fietsroutes in Maastricht en omgeving

Maastricht ligt vlak aan de Belgische grens, waar je de prachtige Voerstreek vindt. De 60 km lange Kleine Voerstreekronde (60 km) leidt je door alle pittoreske dorpjes in dit prachtige gebied, zoals ‘s Gravenvoeren en Teuven. Het parcours van deze fietsroute is glooiend, maar niet heuvelachtig.

Het Rondje Val-Dieu (60 km) is dat wél. Heuvelachtig bedoelen we. De eerste helft van deze fietsroute gaat het voortdurend bergop naar Val-Dieu. Eén troost, de tweede helft gaat bijgevolg bijna alleen maar bergaf. In Val-Dieu moet je zeker eens de Abdij van Val-Dieu bezoeken, waar het gelijknamige abdijbier wordt gebrouwen. Dit is slechts één van 23 erkende Belgische abdijbieren.

De geoefende fietser wil zich misschien wagen aan de Mergellandroute van de ANWB, een 125 km lange fietsroute die je door heel Zuid-Limburg voert. Als je bij het station in Maastricht ‘inpikt’, krijg je nog 8 km extra voor je kiezen, want de officiële fietsroute start pas in Bemelen. Je moet liefst 15 beklimmingen bedwingen – waaronder de loeizware Eyserbosweg en Keutenberg – goed voor in totaal meer dan 22 km klimmen, de lengte van de Mont Ventoux, de bekende klim uit de Ronde van Frankrijk. Oef!

Bekijk alle fietsroutes op http://fietsroutes.wielrennenmaastricht.nl

Townhouse Designhotel Maastricht

is echt de ideale uitvalsbasis voor wie wil gaan fietsen in Zuid-Limburg. Van een kort Rundsje Mestreech tot de zwaarste bewegwijzerde fietsroute van Nederland: de Mergellandroute. Daarna lekker douchen op je hotelkamer en ‘verdrinken’ in je heerlijk zachte boxspring van Hästens of Eastborn… Beviel het? Fijn! Kom eens terug, de soep staat klaar!

Rino Soeters
Algemeen Directeur
www.townhousehotels.nl