Het is een van je eerste ervaringen als je de huiskamer van Townhouse Designhotel Maastricht binnen stapt: de lekkere kop ambachtelijk bereide soep die je tijdens het inchecken krijgt. We willen er graag voor zorgen dat je jezelf thuis voelt en zijn dan ook, toen het hotel nog in haar kinderschoenen stond, op onderzoek uitgegaan naar welke kleine dingen daarvoor zorgen. Wat doe jij als eerste als je thuiskomt? Destijds zijn we erachter gekomen dat de meeste mensen als eerste naar de keuken of eetkamertafel gaan om even lekker te onthaasten, of gezellig de dag door te nemen met het gezin of vrienden. Het is dan ook niet zonder reden dat we de lobby een huiskamer noemen en de receptie onze keuken, waar een gastvrije handdruk en een fijne kop soep het begin zijn van jouw nacht logeren in Townhouse. Welkom thuis in Maastricht!

De soep is huisgemaakt door onze lokale partner Traiteur Saveurs en inmiddels niet meer weg te denken uit het hotel. Vragen naar het recept zijn we helaas schuldig moeten blijven, we verwijzen iedereen die blijft logeren echter graag door naar een aantal fijne plekken in bourgondisch Maastricht om van een net zo lekker, weliswaar ander, soepje te genieten.

 

Tomaat-paprika soep bij Café Zondag

 

Sinds jaar en dag vindt je op de hoek van de Wycker Brugstraat en Rechtstraat Café Zondag. Je zou het bijna het sociale epicentrum van de wijk Wyck kunnen noemen door de bonte mix aan gasten, ongeacht het moment van de dag. Van open tot sluit wil je aanschuiven voor een drankje en vooral het eten dat uit een keukentje van ongeveer twee vierkante meter komt. De gele paprikaspread met feta, pistachenootjes en koriander is hemels, net als de tomaat-paprika soep die standaard op de kaart staat. Hoe drukker, hoe langer wachten op het eten, en dat maakt je eigenlijk helemaal niets uit als je naar Café Zondag gaat.

 

Mediterraanse soep bij Taverne La Vaca

 

Wanneer het water je in de mond loopt bij de gedachte aan Mediterraanse croquetas de chorizo, pintxos, pulpo of pasteis de belem, zit je bij Taverne La Vaca aan het juiste adres. Om de hoek van het romantische Onze-Lieve-Vrouweplein met haar gelijknamige kerk waan je je in zuidelijker sferen wanneer je een gerechtje of drie deelt met je tafelgenoot, om daarna de volgende serie gerechten uit te zoeken van het dagelijks wisselende 10 geboden bord terwijl je van een bijpassend glas wijn nipt. Net zoals de kaart wisselt ook soep van inhoud en wat dat betreft kun je je het best gewoon laten verrassen.

 

Romige maissoep met kokos en citroen bij Bijzonder

 

De naam zegt het al een beetje: bijzonder, speciaal en uniek eten is waar de kaart vol van staat. Stuk voor stuk zijn het gerechtjes met pure ingrediënten waaraan niets kunstmatigs of onnatuurlijks is toegevoegd, zoals een Marokkaanse linzensoep, pitabrood met paprika-feta spread, huisgemaakte granola, zuurdesembrood met gegrilde halloumi of romige maissoep met kokosmelk en citroen. Zo puur natuur proef je je soep nergens anders in Maastricht.

 

Onze huissoep bij Saveurs

 

De huisgemaakte soep die wij dagelijks serveren aan iedereen die bij Townhouse blijft logeren,haal je bij deze Maastrichtse traiteur. Onze favorieten zijn de soep van geroosterde paprika, pompoensoep en bospaddenstoelensoep met platte peterselie, deze drie kom je dan ook het meeste tegen in de grote pan die steevast op het fornuis staat tijdens het inchecken. Het fijne aan Saveurs is dat je er de lekkerste gerechten mee kunt nemen voor thuis, inclusief de soep.
Krijg je al trek?

Eet smakelijk!

handtekening

Rino Soeters
Algemeen Directeur
Townhouse Designhotel Maastricht