In de top 3 van meest gestelde vragen van onze logees als ze net in Townhouse zijn aangekomen staat ‘Waar kan ik hier in de buurt lekker gaan eten vanavond? Door de jaren heen hebben onze receptie-helden zelf de restaurants in het gezellige Wyck uitgeprobeerd en die tips geven we natuurlijk graag door aan onze logees. In Wyck vind je de meest uiteenlopende keukens dus er is voor ieder wat wils, in deze top 5 heeft het Townhouse-team er een aantal voor je verzameld.

 

Bouchon d’en Face – Wycker Brugstraat 54

 

Als je van de Franse keuken houdt en dan het liefst op de wijze van de traditionele Franse bistro: traditioneel, eenvoudig, rijk van smaak en lekker betaalbaar, is Bouchon d’en Face geknipt voor jou. Voor klassiekers als steak tartare, confit de canard, crème brulée en een typisch Franse kaasplank vergezeld van een goed glas wijn met charcuterie zit je hier perfect.

 

Harry’s – Wycker Brugstraat 2De 5 favoriete restaurants in Wyck van het Townhouse team

Vooral voor een uitgebreide brunch op zondag vinden wij Harry’s een heerlijke plek, de gepocheerde eitjes zijn in heel Maastricht bekend en de gezonde ‘green tornado’ sapje of de klassieke hangover cocktails als de bloody mary zijn om over naar huis te schrijven. ’s Avonds krijg je er de lekkerste entrecôte, risotto of kreeft voorgeschoteld en wat wij vooral zo fijn vinden aan Harry’s is de service: je waant je bijna in een sterren-restaurant.

 

Restaurant “O” – Rechtstraat 76

 

Als je ons vertelt dat je een liefhebber bent van vis dan sturen we je ongetwijfeld naar Restaurant “O” toe in de Rechstraat, in deze straat liggen een aantal fijne restaurants op rij. Bij “O” krijg je oesters, fruits de mer, halve kreeft of vis zo vers dat hij net uit de zee lijkt zijn komen zwemmen. Zo vers dat op de à la carte kaart de ‘catch of the day’ prijkt.

 

Le Courage – Rechtstraat 81

 

Als je van aangename verrassingen houdt wil je ongetwijfeld naar Le Courage toe. Hier serveren ze geen gerechten van een menukaart, wel kopen ze dagelijks verse producten op de lokale markt en koken ze gerechten die bij het seizoen en weer passen. Dat het lekker is beloven wij je! Het enige dat je hoeft te doen is te kiezen voor een 3-, 4-, 5- of 6-gangen menu en eventueel doorgeven of je vegetarisch bent of een voedsel intolerantie hebt. Le Courage zorgt voor de rest.

 

De Compleminte! van Sint Fiet – Rechtstraat 17

 

No nonsense en hartstikke lekker, dat is De Complimente! van Sint Fiet. Van salade niçoise, stoofpotje tot konijnenbout, het eten is er heerlijk authentiek Limburgs. In de eigen FoodFactory elders in Maastricht maakt Food van Sint Fiet zelfs eigen ambachtelijk brood, vleesgerechten en chocola: lokaal geproduceerd en authentiek eten op je bord.
Dit zijn slechts 5 restaurants van het totale aanbod in ons gezellige Wyck en als je op zoek bent naar iets specifieks, kom het ons gerust vragen als je bij ons logeert. Zo weten we ook nog een heerlijk Thais restaurant, Italiaan, een plek waar je overheerlijke tapas krijgt, teveel om op te noemen. We zoeken graag samen met je naar een heerlijke plek om te dineren!
Kijk voor meer informatie op wyck.nl.

Rino Soeters
Algemeen Directeur
Townhouse Designhotel Maastricht