Het belooft een bijzonder kleurrijke zomer te worden in Maastricht! Tijdens de Cultuurzomer is er van juni tot en met september in Maastricht op cultureel gebied van alles te beleven. In theaters, musea en tijdens allerlei festivals.

 

Cultuur en Maastricht: bijna synoniem

 

Op het gebied van cultuur is in Maastricht het hele jaar door van alles te doen. Maastricht telt vele musea, kunstgalerieën, theaters, bioscopen en filmhuizen. Daarnaast beschikt Maastricht over een ‘natuurlijke’ culturele rijkdom, die te danken is aan de rijke geschiedenis van de stad.
Maastricht is één van de oudste steden van Nederland. Tal van culturen lieten er hun voetafdruk achter, van de Romeinen tot de Fransen. Die rijke historie is tegenwoordig nog overal in de stad tastbaar, in de vorm van bezienswaardigheden als de Sint Servaasbasiliek, het Stadhuis, Fort St. Pieter en de kazematten.
Het culturele aanbod in combinatie met de rijke historie van de stad, leverde Maastricht een nominatie op voor de titel Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Om zijn bid voor deze titel kracht bij te zetten, bedacht de gemeente de Cultuurzomer, die sinds 2011 op de kalender staat.

 

Programmahoogtepunten Cultuurzomer 2014

 

Tijdens de Cultuurzomer is er in Maastricht ook dit jaar weer letterlijk iedere dag iets te doen op cultureel gebied. Van muziekfestivals en theatervoorstellingen tot kunstmanifestaties. De Cultuurzomer duurt van begin juni tot eind september. Vier maanden lang is er dan iedere dag wel wat te doen! Enkele hoogtepunten:

 

  • 1 juni is het Nacht van de Fooi. Deelnemende horecabedrijven, waaronder Grand Café Maastricht Soiron, doneren hun fooien dan aan het goede doel. Het doel voor 2014 is om in Maastricht en 12 andere steden ten minste € 67.000, – aan fooien op te halen voor vier kleinschalige duurzame ontwikkelingsprojecten.
  • Tijdens de Cultuurzomer is er iedere zondag op verschillende plekken in het centrum een wisselend muziekprogramma. Onder andere bij Grand Café Maastricht Soiron. Er zijn optredens om 11.00 en om 16.00 uur. Toegang is gratis.
  • Op 7 juni is er het muziekfestival Wyck Live! Vanaf 18.00 uur treden er aan het Cörversplein diverse bands en deejays op. Dit plein ligt op slechts 5 minuten lopen van Townhouse Designhotel Maastricht.
  • Op 11 en 12 juli en van 18-20 juli is het Vrijthof het toneel van een reeks concerten van André Rieu. Wegens groot succes geeft Rieu een extra concertreeks van 4-6 juli.
  • Voor meer info en tickets kun je terecht bij de VVV Maastricht. Verschillende horecaondernemers rond het Vrijthof bieden ook terrasarrangementen aan. Je kan dan heerlijk eten terwijl je geniet van het concert van Andre Rieu.
  • Van 22-25 augustus vindt op het Vrijthof de 32ste editie van het Preuvenemint plaats, het grootste eetfestijn van Nederland. Meer informatie vind je hier.
  • Van 5 juni tot en met 8 september biedt Museum aan het Vrijthof een podium aan jonge designers om hun ontwerpen te etaleren.

 

Dit is slechts een greep uit het programma. Het complete programma vind je terug op www.cultuurzomermaastricht.nl. Je kunt ook de flyer downloaden via de website van de VVV Maastricht. En natuurlijk ben je altijd welkom in Townhouse Hotel. We vertellen je graag over de leukste plekjes en evenementen in Maastricht.

 

Overnachten in Maastricht tijdens de cultuurzomer

 

Overnachten tijdens de Cultuurzomer doe je natuurlijk in Townhouse Designhotel Maastricht. In ons hotel komen authentieke gastvrijheid en typisch zuidelijke gezelligheid samen in een modern jasje.
Ga naar onze website en boek je kamer vanaf € 58 p.p.p.n.

 

handtekening

Rino Soeters
Algemeen Directeur
Townhouse Designhotel Maastricht