Ook dit jaar staat festival Bruis weer op de agenda in Maastricht! Het muziekfestival, dat al sinds 2007 door de Muziekgieterij wordt georganiseerd, vindt in 2019 plaats op 30 en 31 augustus en 1 september. Dit jaar vind het Bruis festival plaats op een nieuwe locatie: het Sphinxkwartier, vlakbij de Muziekgieterij. Goed nieuws dus voor muziekliefhebbers. Zet de data in je agenda en maak je op voor het leukste muziekfestival van Zuid-Nederland!

 

Festival Bruis heeft oog voor talent dat op het punt van doorbreken staat

 

Bruis is een begrip in Maastricht. Het muziekfestival begon in 2007 als een initiatief van poppodium Muziekgieterij en vond plaats op de Markt. Al naar een paar edities groeide het festival uit haar jasje en werd uitgeweken naar het De Kompe-terrein. Festival Into The Great Wide Open werd vaste partner van Bruis op het gebied van de programmering. ITGWO vindt jaarlijks plaats op Vlieland en is the place to be als je kennis wilt maken met singer songwriters en bandjes die net wel of nog net niet zijn doorgebroken. Een slimme samenwerking dus! De bezoekersaantallen van Bruis liepen de afgelopen jaren op tot ruim 40.000 bezoekers. Op het gratis festival konden bezoekers genieten van muziek van onder andere Rag’n Bonemen, Jonathan Jeremiah, De Staat, Echo & The Bunnymen en Oscar & The Wolf.

 

Bruis is weer helemaal terug

 

In 2017 vond het festival in Maastricht niet plaats. Onder andere door aangescherpte eisen aan festivals en het ontbreken van de nodige mankracht werd besloten een jaartje over te slaan. In 2018 kwam Bruis beter terug dan ooit tevoren. Het festival verplaatst dit jaar naar het Sphinxkwartier. Dichterbij de Muziekgieterij en veel mogelijkheden voor bezoekers om te parkeren. Op dit moment is de programmering voor editie 2019 nog niet bekend. De organisatie bouwt de spanning lekker op. Maar houd de website van het festival in de gaten en mis niets!

Zien we je op Bruis in Maastricht dit jaar?

 

handtekening

Rino Soeters
Algemeen Directeur
Townhouse Designhotel Maastricht
Foto credits: @bruismaastricht

[LOCATION GLOBAL TBH]