Wekelijks gratis jazz in het centrum van Maastricht

 

Jazzliefhebbers opgelet! Anders dan lekker en winkelen is Maastricht ook een echte muziekstad. Naast de zomeravondconcerten van Andre Rieu op het Vrijthof en de ruime programmering van poppodium Muziekgieterij is er op het gebied van jazz ook voldoende te beluisteren en bekijken. Voor jazz in Maastricht moet je bij Café Forum zijn. Het enige echte jazz café van Maastricht. Iedere maandagavond staat daar live jazz op het programma. Bekend en onbekend jazztalent betreden het podium en brengen jazz in de meest brede zin van het woord.

 

Jazz op maandag bij Café Forum

 

De studenten jazzmuziek van het conservatorium in Maastricht weten het podium van Café Forum wekelijks te vinden. Van jamsessie tot klein programma. Van moderne jazz tot het bekende repertoire en American songbook. Biertje erbij en genieten maar! De toegang is gratis en het programma iedere week een verrassing.

 

Donderdagavond jazz bij Familia

 

Iedere donderdag vanaf 22.00 uur ga je voor live jazz naar Grand Café Restaurant Familia. Drummer Dimitrios Kosmidis organiseert dan zijn jazzpodium met studenten van het conservatorium door middel van jamsessies. En het leuke? De keuken van Familie is tussen 22.00 en 01.00 open voor hapjes van de kleine kaart. Voor die tijd kun je uiteraard genieten van de uitgebreide kaart. Sit back and relax. De toegang is gratis.

 

Eens per jaar jazz in alle cafés van Maastricht

 

Stichting JekerJazz Maastricht organiseert eens per jaar hét jazzfestival van Maastricht: JekerJazz. In bruine kroegen, trendy bars en grand cafés laten artiesten uit binnen- en buitenland dan tot diep in de nacht horen hoe lekker en gevarieerd jazzmuziek is: jazz, funk, soul, gypsy, boogie en blues. Festival JekerJazz staat dit jaar weer op de agenda voor oktober.

De programmering is nog niet rond, maar houd de website van JekerJazz in de gaten en weet als eerste waar je moet zijn. En kun je niet wachten? Op 15 en 16 juni 2019 is het tijd voor JekerJazz ART Live. Het kleine broertje van het jazzfestival in oktober. Kijk voor meer info en het programma op de website van JekerJazz.

handtekening
Rino Soeters
Algemeen Directeur
Townhouse Designhotel Maastricht