Foto: Maastricht Marketing | Hugo Thomassen

Kom je naar Maastricht en wil je alvast weten wat er op je to do lijstje moet komen? We vertellen je graag waar wij, als inwoners van Maastricht, graag naar toe gaan. Maar natuurlijk ontbreken de echte toeristische attracties ook niet. Maastricht verwelkomt graag het binnen- en buitenlandse toerisme, we zijn trots op onze rijke historie, heuvelachtige omgeving en schilderachtige landschap van Zuid-Limburg. De binnenstad van Maastricht is niet enorm groot, dus kun je alle bezienswaardigheden in Maastricht centrum te voet of op de fiets bezoeken. Omdat er zoveel te zien is in Maastricht helpen wij je graag met het kiezen van de leukste bezienswaardigheden. Of je nou twee dagen of een week wil overnachten, Townhouse Hotel in Maastricht is de ideale uitvalbasis voor jouw trip.

  • Must-see toeristische trekpleisters
  • Groen hoogtepunt
  • Wyck
  • Omgeving Maastricht
  • Ontdek Maastricht in meerdere dagen

MUST-SEE TOERISTISCHE TREKPLEISTERS

We beginnen het lijstje met absolute must-see’s voor iedereen die nog nooit in Maastricht geweest is. Maastricht is een stad met rijke historie, dat zie je terug in de stad in de vorm van prachtige gebouwen en indrukwekkende kerken.

Sint Servaasbasiliek – Vrijthof
Op het grootste plein van Maastricht vind je de imposante Sint Servaasbasiliek. In het Maastrichts: Sintervaosbasiliek of Sintervaos). De basiliek wordt beschouwd als de oudste nog bestaande basiliek van Nederland. Het is in romaanse stijl gebouwd met grondstoffen uit de regio: kolenzandsteen en mergel. Onze basiliek heeft een plekje op de UNESCO werelderfgoed lijst. Lees meer over de Sint-Servaas Basiliek.

 

Onze lieve Vrouwenbasiliek – Onze lieve vrouwen plein
Op een van de gezelligste pleinen van Maastricht strijkt een prachtig bouwwerk alle aandacht op. De Onze Lieve Vrouw “Sterre der Zee” Basiliek, een bijzonder bouwwerk zowel van buiten als van binnen. Veel bezoekers én bewoners steken hier vaak een symbolisch kaarsje op. De kaarsjes weerspiegelen op bijzondere wijze in het glas waarachter Maria prijkt. Een prachtig gezicht en zeker een bezoek waard.
Lees meer over de Onze Lieve Vrouwekerk.

Foto: Maastricht Marketing | Hugo Thomassen

Dominicanenkerk
Een prachtige gotische kerk met een onverwachte invulling. In deze kerk bevindt zich namelijk een boekhandel. De contouren van de kerk zijn nog volledig intact en dat maakt deze plek met recht een bijzondere bezienswaardigheid. Achter in de kerk waar vroeger het altaar stond kun je nu genieten van een heerlijk Maastrichts kopje koffie bij Coffee Lovers.
Lijkt je dit leuk? Lees meer over de boekhandel in Maastricht.

Markt Maastricht
Op de markt in Maastricht staat in het midden haar imposante stadhuis. Iedere vrijdag van 09.00 – 15.00 uur wordt het stadhuis omringd met honderden marktkramen. De vrijdagmarkt op de markt in Maastricht is iedere week drukbezocht en een van de grootste markten in de Euregio. Ben je op vrijdag in Maastricht dan is de markt zeker een bezoekje waard. Niet zo’n shopper maar meer mensen kijker? Neem dan plaats op een van de vele terrassen rondom de markt. Lees meer over de Maastrichtse Markten.

Vrijthof Maastricht
Het Vrijthof is het bekendste plein van Maastricht en ondergaat vaak een transformatie. Zo wordt het Vrijthof ieder jaar in juli het podium van André Rieu, kleurt het hele plein rood, geel en groen op 11 november voor de opening van carnaval en verwelkomt de kerstman iedereen in “zijn huis” tijdens Magisch Maastricht heel december. Naast evenementen is het Vrijthof een drukbezocht plein door haar vele restaurants en terrassen.

GROEN HOOGTEPUNT

Rondom en zelfs in de stad is Maastricht omringd door groene gebieden. In de stad natuurlijk het stadspark, wandel via de binnenstad, onder de hel-poort door naar de stadswal en de jeker (beek) brengt je naar het groene hart van de stad. Begin bij het Onze Lieve Vrouweplein en loop richting de maas het stadspark in.

Wil je nóg meer groen en naar het hoogste punt van Maastricht is de Sint Pietersberg letterlijk het hoogtepunt van je trip. Op de Sint Pietersberg ligt Fort Sint Pieter, via Maastricht Underground kun je verschillende excursies boeken, het is ook mogelijk om een bezoek te brengen in het fort óf in de Maastrichtse grotten. Het is dus een hoogte én dieptepunt tegelijk.

Lees meer over wandelen op de Sint Pietersberg in Maastricht.

WYCK

Wyck is een stadsdeel van Maastricht met een geheel eigen karakter, ontdek hier de leukste restaurantjes, boetiekjes en sfeervolle straten. Als je over de Oeverwal de Rechtstraat in loopt begrijp je precies wat we bedoelen. Wyck wordt ook wel het Parijs van Maastricht genoemd. Vanaf het station van Maastricht tot aan de Maas wandel je door het leukste stadsdeel van Maastricht, onderweg kom je ook Townhouse Designhotel Maastricht tegen, boek vandaag nog jouw trip naar Wyck.

Foto: Maastricht Marketing | Eighty8things

OMGEVING MAASTRICHT

Ook de omgeving van Maastricht is meer dan de moeite waard, huur een fiets of scooter en geniet van het heuvelachtige landschap. Bezoek het drielandenpunt in Vaals, de mergelgrotten in Valkenburg of de pittoreske dorpjes in Zuid-Limburg.
Lees meer over het Drielandenpunt in Vaals.

ONTDEK MAASTRICHT IN MEERDERE DAGEN

Enthousiast geworden om onze mooie stad zelf te komen ontdekken? Dat gaat natuurlijk niet in 1 dag, blijf gezellig slapen in Townhouse en wij zorgen ervoor dat je je een echte local voelt in onze stad. Wie weet ontdek jij nog nieuwe plekjes die je met ons kan delen.

OVER ONS

Kom slapen in het mooiste design hotel in Maastricht. Townhouse is een boutique hotel met alledaagse luxe, gelegen in het centrum van Maastricht. De ideale locatie om Maastricht en omgeving te verkennen. We hebben diverse hotelaanbiedingen, bijvoorbeeld voor een nachtje weg, een weekend Maastricht of een midweek.
Townhouse is de ideale combinatie tussen een warm welkom, lekker slapen en een goedkoop hotel in Maastricht.

AANBEVOLEN VOOR JOU (drie images en drie subtitels naar andere blogs)
Gratis stadswandeling door Maastricht
Beste plekken voor Limburgse vlaai in Maastricht
De leukste musea in Maastricht

 

handtekening

Rino Soeters
Algemeen Directeur
Townhouse Designhotel Maastricht