Dagelijks staan er tientallen bakkers in en rondom Maastricht bijzonder vroeg op om heerlijke Limburgse vlaaien te bakken. Gezien de liefde en het ambacht die de bakker in deze regionale specialiteit stopt, is het proeven zeker een aanrader tijdens een bezoek aan Maastricht. In Townhouse vragen onze logees dagelijks naar een fijne plek om vlaai te proeven of om mee te nemen voor thuis. Een favoriet is rijstevlaai, zeker als hij net uit de oven komt. Of seizoensvlaai met kruisbessen of pruimen. Heerlijk! Om je een handje te helpen hebben we de beste plekken om vlaai te eten in Maastricht alvast voor je verzameld.

 

De Bisschopsmolen

 

In een schattig Maastrichts straatje in hartje centrum vind je de Bisschopsmolen, het is de oudste draaiende watermolen van Nederland. Je kunt hier rustig gaan zitten voor een heerlijk stuk vlaai, een vlaai afhalen voor thuis en nog beter: je eigen vlaai maken met hulp van de vlaaienbakker. Een leuk weetje is dat de Bisschopsmolen de eerste 100% speltbakkerij van Nederland is.

 

Mathieu Hermans

 

Deze in 1936 geopende bakkerij is in 2013 uitgeroepen tot allerlekkerste vlaaienbakker. Dat belooft al veel goeds. Wanneer je binnenstapt komt de geur van versgebakken vlaai je tegemoet, dagelijks worden de vlaaien gebakken volgens een oud familierecept. Mathieu Hermans is een perfecte plek om vlaai mee te nemen voor thuis.

 

Patisserie Royale

 

Een begrip in Wyck is Patisserie Royale. Het familiebedrijf heeft al bijna 90 jaar ervaring in het bakken van heerlijke vlaai. Een tip van Townhouse is de rijstevlaai, vooral lekker voor de mensen die houden van amandelsmaak. En ideaal voor degene die lekkere trek heeft: bij Royale hebben ze een eenpersoonsvlaai.

 

Bread & Delicious

 

Om de hoek van Townhouse ligt Bread & Delicious, een moderne bakkerij met een stijlvol interieur waar je ter plekke kunt neerstrijken voor een lekker stuk vlaai met koffie en ook voor een lunch of high tea. Een fijne plek voor als je graag even rustig wilt zitten.

 

Bakkerij Souren

 

Midden in het centrum van Maastricht ligt al ruim 120 jaar bakkerij Souren. Iets minder bekend bij de grote menigte, de locals komen er echter bijzonder graag. Souren is een kleine bakkerij in een smal steegje opzij van de grootste winkelstraat van de stad.

 

Peter Lemmens

 

Je moet er het centrum van Maastricht even voor verlaten en geloof ons: het is een ware traktatie. Er zijn maar weinig Maastrichtenaren die niet weten waar je het over hebt als je vraagt naar bakkerij Peter Lemmens. Peter Lemmens was de oprichter van de bakkerij en zijn recepten worden nog steeds elke dag van de week gebruikt.
Ook in Townhouse serveren we met een goed stuk vlaai, al dan niet met een kop koffie of thee erbij. Als je bij ons blijft logeren vraag ons dan ook zeker welke vlaai we op dat moment in huis hebben!

Rino Soeters
Algemeen Directeur
Townhouse Designhotel Maastricht