Stefanie van Leendert is Fair Coordinator van de Affordable Art Fair, die van 16 tot en met 19 april 2015 voor de tweede keer neerstrijkt in Maastricht, deze keer op de Tapijnkazerne. Voor Townhouse schrijft zij over de fair en licht ze alvast een tipje van de sluier op over wat we mogen verwachten. Een van de hoogtepunten, die je niet mag missen, is de Art Walk langs 50 etalages, designwinkels en kunstgaleries in Maastricht, deze komt ook langs Townhouse!

Op dit moment zijn de voorbereidingen voor de Affordable Art Fair in volle gang, over een kleine maand openen we de deuren en mag iedereen al het moois van onze deelnemende galeries komen bewonderen en kopen. Ik kan niet wachten totdat het zo ver is, vorig jaar was de fair een succes en ik hoop dat we dit jaar net zo’n positieve reacties mogen ontvangen!

Ons concept is eenvoudig, maar uniek: op een bijzondere locatie brengen wij in een inspirirende en gemoedelijke atmosfeer honderden originele schilderijen, prenten, beelden en foto’s samen. Het werk van jong aanstormend talent hangt hier naast het werk van bekende namen en varieert in prijs van € 100 tot maximaal € 6.000. Door de enorme verscheidenheid aan kunst en het prijsplafond is er voor ieders smaak en budget een kans om tegen zijn of haar droomwerk aan te lopen. Wij willen laten zien dat kunst leuk is en je geen ‘Rockefeller’ hoeft te zijn om thuis of op het werk van kunst te kunnen genieten. Afgelopen jaar vond ik het prachtig om de verbazing op de gezichten van de vele bezoekers te zien die nog nooit een Affordable Art Fair hadden bezocht, helemaal verrast door de toegankelijke en ontspannen sfeer.

 

Programma Affordable Art Fair 2015

 

Dit jaar exposeren nationale en internationale galeries hun werken waaronder bekende lokale galeries zoals Galerie Dis, Huub Hannen Galerie Maastricht en Kunstuitleen Maastricht. En er is nog veel meer te beleven! Bezoek educatieve ruimte LAB Project Space voor een van de lezingen, interviews of documentaires over kunst, of de Young Talent Expo waar recent afgestudeerden uit de Euregio een plek krijgen om hun werk aan het grote publiek te tonen en te verkopen. Wie weet ontdek jij hier de Picasso van morgen! Zelf de handjes uit de mouwen steken mag in de Workshop Area van Crafts & Co. De kids mogen naar hartelust spelen en knutselen in de Kids Space en Kumulus organiseert speciale kinderworkshops. Tijd om even uit te rusten? In de food market staat Tapijn samen met Beluga Loves You, Tuur de Luxe, Inimini, Maison Blanche Dael en Shake and Serve klaar om je van een heerlijk gerechtjes of drankjes te voorzien.

 

Art Walk en Affordable Art Dinner

 

We zijn trots op de samenwerking met VVV Maastricht / Maastricht Marketing en de vele ondernemers, winkeliers, horeca, hotels, musea en culturele instellingen in de stad die allen op hun eigen wijze hun steentje bijdragen. De Art Walk en de Affordable Art Dinner van 10 tot en met 19 april zijn hieruit ontstaan. Ik zou zeggen volg de kleur roze en laat je leiden langs 50 bijzondere etalages, design winkels en kunstgaleries tijdens de Art Walk! Een van de locaties waar je langs komt is Townhouse Designhotel Maastricht, bewonder hier de werken van Galerie Inez, kunstenaar Crail Moansburg/The Karl Marx Factory in de etalages en huiskamer. Krijg je honger van het wandelen? Vergeet dan niet om jezelf culinair te verwennen bij een van de deelnemende horecagelegenheden aan de Affordable Art Dinner. Voor meer informatie over het programma neem een kijkje op de website van de Affordable Art Fair.

Als je een bezoek wilt brengen aan de Affordable Art Fair Maastricht en de rij bij de kassa voor wil zijn dan kun je vooraf online tickets bestellen via de site.

Wie weet vind je jouw droomkunstwerk.

Love to see you at the fair!

Stefanie