Wekelijks gratis jazz in het centrum van Maastricht

Jazzliefhebbers opgelet! Anders dan lekker en winkelen is Maastricht ook een echte muziekstad. Naast de zomeravondconcerten van Andre Rieu op het Vrijthof en de ruime programmering van poppodium Muziekgieterij is er op het gebied van jazz ook voldoende te beluisteren en bekijken. Voor jazz in Maastricht moet je bij Café Forum zijn. Het enige echte jazz café van Maastricht. Iedere maandagavond staat daar live jazz op het programma. Bekend en onbekend jazztalent betreden het podium en brengen jazz in de meest brede zin van het woord.

Jazz op maandag bij Café Forum

De studenten jazzmuziek van het conservatorium in Maastricht weten het podium van Café Forum wekelijks te vinden. Van jamsessie tot klein programma. Van moderne jazz tot het bekende repertoire en American songbook. Biertje erbij en genieten maar! De toegang is gratis en het programma iedere week een verrassing.

Donderdagavond jazz bij Familia

Iedere donderdag tussen 22.00 en 01.30 uur ga je voor live jazz naar Grand Café Restaurant Familia. Drummer Dimitrios Kosmidis organiseert dan zijn jazzpodium. Muzikanten van over de hele wereld betreden het podium. En het leuke? De keuken van Familie is tussen 22.00 en 01.00 open voor hapjes van de kleine kaart. Voor die tijd kun je uiteraard genieten van de uitgebreide kaart. Sit back and relax. De toegang is gratis. Familia hanteert een zomerstop voor de donderdagavond jazz, maar vanaf september ben je weer wekelijks welkom!

Eens per jaar jazz in alle cafés van Maastricht

Stichting JekerJazz Maastricht organiseert eens per jaar hét jazzfestival van Maastricht: JekerJazz. In bruine kroegen, trendy bars en grand cafés laten artiesten uit binnen- en buitenland dan tot diep in de nacht horen hoe lekker en gevarieerd jazzmuziek is: jazz, funk, soul, gypsy, boogie en blues. JekerJazz staat dit jaar gepland op 12, 13 en 14 oktober. De programmering is nog niet rond, maar houd de website van JekerJazz in de gaten en weet als eerste waar je moet zijn.

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht