Hotel Maastricht

Preuvenemint 2017

Preuvenemint24 t/m 27 augustus 2017

Het Preuvenemint is het grootste eetfestijn van Nederland, dat al meer dan 30 jaar ieder jaar in de laatste volle week van augustus wordt georganiseerd op het Vrijthof in Maastricht. De naam Preuvenemint is een samenvoeging van de Maastrichtse woorden preuve (proeven) en evenemint (evenement).

Ongeveer dertig restaurants, cateraars en derden bieden tijdens het Preuvenemint de mogelijkheid tot preuven (proeven) van verschillende soorten producten. Het gaat hierbij om alledaagse producten als saté, stokbroodjes, tot een prachtig aanbod aan exclusieve gerechten zoals bijvoorbeeld tarbot, kreeft en exotische lekkernijen. Ook worden er mooie wijnen en een uitstekend verzorgd glas bier geschonken.

PreuvenemintMuziek
Tijdens het Preuvemint vinden er ook optredens van artiesten plaats op het Vrijthof. Tussen de stands van de restaurateurs zijn er een aantal 'biertenten' waar het publiek drank kan bestellen. Deze biertenten worden veelal bemand door leden van Maastrichtse verenigingen.
Het Preuvenemint trekt ieder jaar meer dan 100.000 bezoekers. Op het Preuvenemint wordt niet betaald met euro's maar met Preuvenelappen die ontworpen worden door studenten grafische vormgeving van de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Van de opbrengst van deze Preuvenelappen gaat ieder jaar een gedeelte naar een goed doel.
Op donderdag 25 augustus is de officiële openingsavond. De rest van het weekend is het terrein de hele dag geopend, het officiële programma is nog niet bekend.

PreuvenemintBereikbaarheid:

Parkeren
De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid bij het Vrijthof is de parkeergarage Q-Park Vrijthof, waar u 24/7 kunt uitrijden.

Openbaar Vervoer
Vanaf Townhouse Designhotel Maastricht rijdt u met de buslijnen 3, 4, 10 en 34 naar het vrijthof. De bussen rijden naar en vertrekken van de bushalte aan de Helmstraat (cafézijde Vrijthof).

Als u vanuit Townhouse Designhotel Maastricht wilt lopen naar het preuvenemint, dan doet u er volgens onderstaande route zo 'n 17 minuten over.

Voor meer info kijk op www.preuvenemint.nl

Heeft u nog vragen over het preuvenemint of Townhouse Designhotel Maastricht? Mail ons gerust: info@townhousehotels.nl

Veel plezier op het preuvenemint,

Team Townhouse hotel Maastricht