Hotel Maastricht

F1 Spa 2015

Spa21 t/m 23 augustus

Het circuit van Spa-Francorchamps is een van de meest populaire circuits bij de piloten en de fans van autoraces.

Het circuit
Het circuit werd in 1979 volledig opnieuw getekend om te kunnen voldoen aan de veiligheidsnormen van de grote autoraces en vooral van de Formule 1. Het circuit is momenteel 6,973 km lang. Het is een zeer technisch circuit waarop lange rechte lijnen afwisselen met snelle bochten. Met naar buiten hellende bochten, de zeer trage haarspeldbocht (La Source) en de befaamde/beruchte “Raidillon” (Eau Rouge) biedt dit circuit zowel aan piloten als toeschouwers sensaties die geen enkel ander circuit kan evenaren.

SpaHet onvoorspelbare Belgische weer zorgt nu en dan voor verrassingen. Het gebeurt wel eens dat op een deel van het circuit de regen naar beneden plenst terwijl het aan het andere uiteinde gewoon droog blijft. Maar ongeacht het weer blijft dit circuit voor talloze fans “Een van de mooiste circuits ter wereld”.

Formule 1
Tussen de Formule 1 en Francorchamps bestaat er sinds lange tijd een vaak gespannen liefdesrelatie. Tussen 1950 en 1970 werd nagenoeg ieder jaar een Grote Prijs betwist op het circuit. Nadat de lengte van de piste van 14 naar 7 km was teruggebracht, keerde de Formule 1 in 1983 terug naar Spa. Op enkele slippertjes na, namelijk in 2003 en 2006, is de komst van de Formule 1 naar Spa een jaarlijkse traditie die garant staat voor veel verrassingen, spektakel en emoties.

Bereikbaarheid:

Parkeren
Spa-Francorchamps beschikt over drie parkeerzones. Namelijk de gele, groene en rode parkeerzone.
Wanneer u uw auto wilt parkeren bij Spa-Francorchamps dan adviseren wij u de volgende parkeerzone bij uw gekozen ticket:

Geel: Goud 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, Zilver 1, 2 en Brons
Groen: Zilver 3 en Brons
Rood: Brons

Als u vanuit Townhouse Designhotel Maastricht met de auto gaat, dan doet u er volgens onderstaande route zo 'n 50 minuten over.

 

Voor meer info kijk op www.spa-francorchamps.be

Heeft u nog vragen over F1 Spa of Townhouse Designhotel Maastricht? Mail ons gerust: info@townhousehotels.nl

Veel plezier bij F1 Spa,
Team Townhouse hotel Maastricht.