Hotel Maastricht

Amstel Gold Race

Amstel Gold Raceapril 2018

Ieder jaar staat in april de Amstel Gold Race gepland. Deze jaarlijkse wielerwedstrijd start op de Markt in Maastricht en finisht in Valkenburg. De Amstel Gold Race is de enige Worldtour klassieker van Nederland en wordt al sinds 1966 jaarlijks georganiseerd. Elk jaar trekt de Amstel Gold Race vanwege het goede deelnemersveld niet alleen een groot aantal Nederlandse maar ook internationale bezoekers. De slingerwegen en steile hellingen van het Zuid-Limburgse landschap vormen een hele uitdaging voor de duizenden wielrenners en wielersport liefhebbers. In 2014 werd Philippe Gilbert voor de 3e keer winnaar van de Amstel Gold Race. Boule Mollema kon hem niet bijhouden en eindige als 7e.

Amstel Gold RaceAmstel Bier
De naam van het wielerevenement komt van de hoofdsponsor, het biermerk “Amstel”. De meest bijzondere prestatie werd tijdens deze race neergezet door de Nederlander Jan Raas, die tot vijf keer toe de wielerwedstrijd won. In deze jaren werd zelfs gesproken van de “Amstel Gold Raas”.

Tourversie
Op de zaterdag voor de professionele Amstel Gold Race vindt de Toerversie van de plaats. Een kwalitatief hoogwaardige toertocht met in 2014 15.000 deelnemers. Dit is de kans voor amateurs om deel te nemen aan de Amstel Gold Race. Deelnemers kunnen hierbij kiezen uit zes verschillende afstanden, waarbij er voor iedereen een gepaste uitdaging te vinden is.

Bereikbaarheid:

Parkeren
De Amstel Gold Race start in Maastricht. Als u de start van de Amstel Gold Race wilt gaan kijken, dan is de dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid bij het Vrijthof de parkeergarage Q-Park Vrijthof, waar u 24/7 kunt uitrijden. Ook kunt u overwegen om uw auto te parkeren in de parkeergarage Q-Park Onze-Lieve-Vrouwe-Plein, waar u ook 24/7 kunt uitrijden.

Amstel Gold RaceWilt u de finish van de Amstel Gold Race kijken? Dan kunt u op de parkeerplaatsen parkeren, die speciaal voor de Amstel Gold Race worden "gemaakt". In Berg en Terblijt liggen een aantal velden, die dienen als parkeerplaatsen.

Openbaar Vervoer
Wilt u de start van de Amstel Gold Race kijken? Vanaf Townhouse Designhotel Maastricht rijdt u met de buslijnen 3, 4, 10 en 34 naar het vrijthof. De bussen rijden naar en vertrekken van de bushalte aan de Helmstraat (cafézijde Vrijthof). Vanaf hier is het een paar minuutjes lopen naar de markt.

Wilt u liever de finish van de Amstel Gold Race kijken? Vanaf Townhouse Designhotel Maastricht rijdt u met de buslijnen 51 en 53 naar de Cauberg. U kunt ook met de trein gaan, u pakt dan de sneltrein richting Heerlen en stapt uit bij station Valkenburg. U kunt dan óf de 51 richting Maastricht pakken en zo kort mogelijk bij de Amstel Gold Race finish uitstappen óf u loopt zo'n 10 à 15 minuten naar de top van de Cauberg. Let op: de bussen rijden niet hun normale route tijdens de Amstel Gold Race. De buschauffeur weet u te vertellen waar u het beste uit kunt stappen.

Als u vanuit Townhouse Designhotel Maastricht met de auto naar de finish van de Amstel Gold Race wilt, dan doet u er volgens onderstaande route zo 'n 15 minuten over.

Voor meer info kijk op www.amstel.nl/amstelgoldrace

Heeft u nog vragen over de Amstel Gold Race of Townhouse Designhotel Maastricht? Mail ons gerust: info@townhousehotels.nl

Veel plezier bij de Amstel Gold Race,

Team Townhouse hotel Maastricht