Hotel Maastricht

Evenementen kalender Maastricht

De cultuur agenda van Maastricht, hier vind je alle evenementen voor jouw citytrip Maastricht. Deze stad is de culturele Hoofdstad van Limburg. Zowel de terugkerende evenementen zoals de TEFAF, Preuvenement en André Rieu als jaarlijkste evenementen maken het dé bestemming voor een stedentrip naar Maastricht of een korte vakantie Maastricht.

BBB Horecavakbeurs

9 t/m 11 oktober 2017

De BBB is dé horecavakbeurs van Zuid-Nederland (Limburg, Brabant en Zeeland). Sinds dit jaar richt de BBB zich op zelfstandig horecaondernemer en de beslissingsbevoegde horecaprofessional.

Magisch Maastricht

Magisch Maastricht

2 t/m 31 december 2017

Vanaf 2 december 2017 verandert Maastricht in een heus winterwonderland. IJspret, winterse sferen en shop ‘till you drop, alle ingrediënten voor de magische feestdagen.

Carnaval

Carnaval 2013

11 t/m 13 februari 2018

Carnaval in Maastricht is anders dan in de rest van Limburg. Niet alleen word er veel meer aandacht besteed aan de kostuums (‘Pekskes’) en aan het schminken van het gezicht. Wat ook bijzonder is aan het Maastrichtse Carnaval is dat het merendeel zich buiten afspeelt, het zogenaamde straatcarnaval (‘straotkarneval’).

TEFAF Maastricht 

9 t/m 18 maart 2018

TEFAF Maastricht staat bekend als een uniek evenement, die de bezoeker het beste toont op het gebied van kunst. Elegantie, meesterwerken en prestige; een aantal termen waarmee dit unieke evenement kan worden beschreven.

Pasen

Pasen 2013

1 en 2 april 2018

Met Pasen, of het paasfeest, herdenken Christenen het lijden en de kruisdood van Jezus Christus en vieren zij zijn opstanding, ook wel 'verrijzenis' genoemd, uit de dood. Het paasfeest (1e paasdag) begint volgens de christelijke kalender op de eerste zondag na de eerste volle maan vanaf het begin van de lente.

Amstel Gold Race

april 2018

Ieder jaar staat in april de Amstel Gold Race gepland. Deze jaarlijkse wielerwedstrijd start op de Markt in Maastricht en finisht in Valkenburg.De winnaar van de AMstel Gold Race 2014 was Philippe Gilbert. 

Hemelvaart

10 mei 2018

Op Hemelvaartsdag (Ascensionis Domini in het Latijn) vieren christenen dat Christus na de kruisiging en opstanding naar de hemel is opgestegen.

Pinksteren

20 en 21 juni 2018

Pinksteren valt precies 50 dagen na Pasen en 10 dagen na Hemelvaartsdag. Ook Pinksteren is een christelijke feestdag. Deze dag wordt gevierd precies 10 dagen nadat Jezus voorgoed naar de hemel is gegaan.

Het Parcours

september 2018

In september is de opening van het culturele seizoen van Maastricht met festival Het Parcours.