Aankomst: Vertrek: Personen: Promocode
Kamers: Ontbijt:

Evenementen kalender Maastricht

De cultuur agenda van Maastricht, hier vind je alle evenementen voor jouw citytrip Maastricht. Deze stad is de culturele Hoofdstad van Limburg. Zowel de terugkerende evenementen zoals de TEFAF, Preuvenement en André Rieu als jaarlijkste evenementen maken het dé bestemming voor een stedentrip naar Maastricht of een korte vakantie Maastricht.

Carnaval

Carnaval 2013

 

7 t/m 9 februari 2016

Carnaval in Maastricht is anders dan in de rest van Limburg. Niet alleen word er veel meer aandacht besteed aan de kostuums (‘Pekskes’) en aan het schminken van het gezicht. Wat ook bijzonder is aan het Maastrichtse Carnaval is dat het merendeel zich buiten afspeelt, het zogenaamde straatcarnaval (‘straotkarneval’).

TEFAF Maastricht 

11 t/m 20 maart 2016

TEFAF Maastricht staat bekend als een uniek evenement, die de bezoeker het beste toont op het gebied van kunst. Elegantie, meesterwerken en prestige; een aantal termen waarmee dit unieke evenement kan worden beschreven.

Pasen

Pasen 2013

 

27 en 28 maart 2016

Met Pasen, of het paasfeest, herdenken Christenen het lijden en de kruisdood van Jezus Christus en vieren zij zijn opstanding, ook wel 'verrijzenis' genoemd, uit de dood. Het paasfeest (1e paasdag) begint volgens de christelijke kalender op de eerste zondag na de eerste volle maan vanaf het begin van de lente.

Amstel Gold Race

17 april 2016

Ieder jaar staat in april de Amstel Gold Race gepland. Deze jaarlijkse wielerwedstrijd start op de Markt in Maastricht en finisht in Valkenburg.De winnaar van de AMstel Gold Race 2014 was Philippe Gilbert. 

Hemelvaart

5 mei 2016

Op Hemelvaartsdag (Ascensionis Domini in het Latijn) vieren christenen dat Christus na de kruisiging en opstanding naar de hemel is opgestegen.

 

Pinksteren

15 en 16 mei 2016

Pinksteren valt precies 50 dagen na Pasen en 10 dagen na Hemelvaartsdag. Ook Pinksteren is een christelijke feestdag. Deze dag wordt gevierd precies 10 dagen nadat Jezus voorgoed naar de hemel is gegaan.

Voor meer informatie over Pinksteren, klik hier.

 

André Rieu

Rieu

 

8, 9, 10, 15, 16 en 17 juli 2016

Natuurlijk komt André Rieu ook in 2016 weer naar zijn geboorteplaats Maastricht. Een reeks zomerconcerten verdeeld over twee weekenden in juli. Of geeft hij ook dit jaar weer een extra concert?

Preuvenemint

Preuvenemint

 

25 t/m 28 augustus 2016

Het Preuvenemint is het grootste eetfestijn van Nederland, dat al sinds 30 jaar ieder jaar in de laatste volle week van augustus wordt georganiseerd op het Vrijthof in Maastricht.

Het Parcours

september 2016

In september is de opening van het culturele seizoen van Maastricht in 2015. Op deze dag vindt de twintigste editie van Het Parcours plaats.

BBB Horecavakbeurs

10 t/m 12 oktober 2016

De BBB is dé horecavakbeurs van Zuid-Nederland (Limburg, Brabant en Zeeland). Sinds dit jaar richt de BBB zich op zelfstandig horecaondernemer en de beslissingsbevoegde horecaprofessional.

Magisch Maastricht

Magisch Maastricht

 

26 november t/m 27 december 2016

Vanaf 26 november 2015 verandert Maastricht in een heus winterwonderland. IJspret, winterse sferen en shop ‘till you drop, alle ingrediënten voor de magische feestdagen.