Aankomst: Vertrek: Personen: Promocode
Kamers: Ontbijt:

Evenementen kalender Maastricht

De cultuur agenda van Maastricht, hier vind je alle evenementen voor jouw citytrip Maastricht. Deze stad is de culturele Hoofdstad van Limburg. Zowel de terugkerende evenementen zoals de TEFAF, Preuvenement en André Rieu als jaarlijkste evenementen maken het dé bestemming voor een stedentrip naar Maastricht of een korte vakantie Maastricht.

Pasen

5 en 6 april 2015

Met Pasen, of het paasfeest, herdenken Christenen het lijden en de kruisdood van Jezus Christus en vieren zij zijn opstanding, ook wel 'verrijzenis' genoemd, uit de dood. 

Voor meer informatie over Pasen, klik hier.

Affordable Art Fair 2015

Affordable Art Fair banner

16 t/m 19 april 2015

De Affordable Art Fair is een van de grootste en populairste beurzen voor betaalbare en hedendaagse kunst ter wereld. Het werk van jong aanstormend talent hangt hier naast het werk van bekende namen en varieert in prijs van € 100 tot maximaal € 6.000.

Voor meer informatie over de Affordable Art Fair, klik hier.

Amstel Gold Race

19 april 2015

Ieder jaar staat in april de Amstel Gold Race gepland. Deze jaarlijkse wielerwedstrijd start op de Markt in Maastricht en finisht in Valkenburg.De winnaar van de AMstel Gold Race 2014 was Philippe Gilbert. 

Voor meer informatie over de Amstel Gold Race, klik hier

Hemelvaart

14 mei 2015

Op Hemelvaartsdag (Ascensionis Domini in het Latijn) vieren christenen dat Christus na de kruisiging en opstanding naar de hemel is opgestegen.

 Voor meer informatie over Hemelvaart, klik hier.

Designday

Designday 2015

15 t/m 17 mei 2015

Designday is een verrassend en eigenzinnig podium voor designers die zelf ontwerpen én maken. Hun concepten zijn uniek en in kleine oplage geproduceerd, met duurzaamheid als een sympathieke rode draad. Het evenement vindt plaats in de historische, industriële Decorfabriek in Maastricht.

Voor meer informatie over Designday, klik hier.

Pinksteren

24 en 25 mei 2015

Pinksteren valt precies 50 dagen na Pasen en 10 dagen na Hemelvaartsdag. Ook Pinksteren is een christelijke feestdag. Deze dag wordt gevierd precies 10 dagen nadat Jezus voorgoed naar de hemel is gegaan.

Voor meer informatie over Pinksteren, klik hier.

 

André Rieu 

juli 2015

André Rieu gaf in 2014 zeven concerten ter ere van zijn 10e jubileum in Maastricht. Ook in 2015 zal hij in de zomer het Vrijthof weer omtoveren tot een Venetiaans paradijs. Hou deze pagina in de gaten voor data, prijzen en kaarten. 

Voor meer informatie, klik hier

Preuvenemint

27 t/m 30 augustus 2015

Het Preuvenemint is het grootste eetfestijn van Nederland, dat al sinds 30 jaar ieder jaar in de laatste week van augustus wordt georganiseerd op het Vrijthof in Maastricht.

Voor meer informatie, klik hier

F1 spa

21 t/m 23 augustus 2015

Het circuit van Spa-Francorchamps is een van de meest populaire circuits bij de piloten en de fans van autoraces.

Voor meer informatie, klik hier.

Het Parcours

september 2015

In september is de opening van het culturele seizoen van Maastricht in 2015. Op deze dag vindt de twintigste editie van Het Parcours plaats.

Voor meer informatie, klik hier.  

BBB Horecavakbeurs

oktober 2015

De BBB is dé horecavakbeurs van Zuid-Nederland (Limburg, Brabant en Zeeland). Sinds dit jaar richt de BBB zich op zelfstandig horecaondernemer en de beslissingsbevoegde horecaprofessional.

Voor meer informatie, klik hier

 

TEFAF Maastricht 

11 t/m 20 maart 2016

TEFAF Maastricht staat bekend als een uniek evenement, die de bezoeker het beste toont op het gebied van kunst. Elegantie, meesterwerken en prestige; een aantal termen waarmee dit unieke evenement kan worden beschreven.