Hotel Maastricht

De leukste bezienswaardigheden in Maastricht en omgeving

Of je nu een paar dagen blijft of een dagtripje op de agenda hebt, Maastricht heeft highlights waar je bij stil wilt staan. Omdat de binnenstad niet zo groot is, kun je de bezienswaardigheden in Maastricht centrum allemaal te voet of op de fiets bezoeken. Van de Sint Servaas Basiliek tot het Stadhuis aan de Markt. En van ’t gezellige Bassin tot het Vrijthof. Heb je meer tijd, vergeet dan de bezienswaardigheden in de omgeving van Maastricht niet toe te voegen aan je to-do-lijstje. De mergelgrotten en de Sint Pietersberg, Valkenburg en het heuvelachtige, schilderachtige landschap van Zuid-Limburg. Van citytrip in Maastricht tot vakantie in Zuid-Limburg, we helpen je graag je tripje plannen.

 bezienswaardigheden

 

De kerken van Maastricht

Maastricht is een stad met rijke historie en dat zie je terug in de stad in de vorm van prachtige gebouwen en indrukwekkende kerken. Een bezoekje aan de Sint Servaasbasiliek of Onze Lieve Vrouwenbasiliek mag dan ook niet ontbreken. In de voormalige Dominicanenkerk in het centrum van Maastricht vind je tegenwoordig een boekhandel. Ook leuk om te lunchen trouwens.

Langs historische gebouwen richting gezellige terrassen

Slenter vervolgens rustig door de stad en vergeet niet even stil te staan bij het Stadhuis op de Markt, bezoek de Bisschopsmolen, de Helpoort of de vestingwerken. In de zomer is het gezellig op de terrassen op het Vrijthof. En ook in ’t Bassin, de stadhaven van Maastricht, vind je gezellige restaurants en cafeetjes. Meer informatie over het bezoeken van de bezienswaardigheden in Maastricht, openingstijden en eventuele toegangsprijzen lees je op de website van Bezoek Maastricht. Of bezoek het Dinghuis, het bezoekerscentrum.

Bezienswaardigheden in de omgeving van Maastricht

Ook de omgeving van Maastricht is meer dan de moeite waard. Huur een fiets of scooter en geniet van het heuvelachtige landschap. Wandelaars vinden de mooiste routes rondom de Sint Pietersberg. Wielrenners gaan voor een Amstel Gold ervaring. Avonturiers duiken onder leiding van een gids de mergelgrotten in. En wat dacht je van Valkenburg? Het heuvelachtige stadje doet je bijna vermoeden dat je in het buitenland bent! Wat je plan ook is, de voorpret begint op de website van de regio Zuid-Limburg. Niet zo van het plannen? Laat dan tijdens je verblijf een van onze medewerkers met je meedenken!

Handtekening Rino geresized

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht