Hotel Maastricht

Hemelvaart 2018

Hemelvaart10 mei

Op Hemelvaartsdag (Ascensionis Domini in het Latijn) vieren christenen dat Christus na de kruisiging en opstanding naar de hemel is opgestegen. Hemelvaartsdag valt op de veertigste dag na Eerste Paasdag, waardoor de datum elk jaar anders is. Hemelvaartsdag valt wel elk jaar op een donderdag. Hemelvaartsdag valt tien dagen vóór Pinksteren.

HemelvaartDauwtrappen

Vroeger stonden mensen op Hemelvaartsdag al om drie uur ’s nachts op om met blote voeten door het gras te lopen. Men dacht dat dit ritueel een magische of genezende werking zou hebben. Dit fenomeen heet dauwtrappen.

Op Hemelvaartsdag zijn veel winkels geopend.

El Dunya festival

Lekkere exotische gerechtenproeven, swingen op meeslepende muziek uit allerlei landen, knutselen met afvalmateriaal.

El Dunya komt uit het Arabisch en betekent letterlijk “de wereld” en dat is wat dit festival wil uitstralen: alle landen van de wereld komen bij elkaar via muzikanten, dansers, artiesten, workshops en stands. Op die manier willen we een beeld geven van de schoonheid van allerlei verschillende culturen in de wereld

HemelvaartMondiale Markt
Op het terrein is weer een grote Mondiale markt waar stichtingen voorbeelden laten zien van hun projecten in ontwikkelingslanden en waar je heerlijk mondiaal kunt shoppen en eten bij buitenlandse-en fairtrade handelaren. De El Dunya markt is geopend vanaf 12:30.

Kinderhoek
Een deel van het festival is speciaal ingericht voor kinderen, de kinderhoek. Hier worden kinderen tussen 13.00 en 17.00 uur vermaakt met allerlei leuke culturele en leerzame activiteiten, zoals knutselen met afval en verven. Kortom: lekker creatief knoeien! Daarnaast is er de gelegenheid om op swingende wijze kennis te maken met een andere cultuur.

Bereikbaarheid

Het El Dunya festival vindt plaats op het grasveld van het Stadspark tussen de Onze Lieve Vrouwewal en de Maasboulevard te Maastricht.

Parkeren
De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid bij het Vrijthof is de parkeergarage Q-Park Vrijthof, waar u 24/7 kunt uitrijden.

Openbaar vervoer
Vanaf Townhouse Designhotel Maastricht rijdt u met de buslijnen 1, 4, 5, 6, 8 en 9 naar het centrum van Maastricht. Van daar uit is het nog een stukje lopen. 

Als u vanuit Townhouse Designhotel Maastricht wilt lopen naar het El Dunya festival, dan doet u er volgens onderstaande route zo 'n 16 minuten over.

Voor meer info kijk op www.eldunyamaastricht.nl

Heeft u nog vragen over het El Dunya festival of Townhouse Designhotel Maastricht? Mail ons gerust: info@townhousehotels.nl

Veel plezier bij het El Dunya festival,

Team Townhouse hotel Maastricht