Ankunft: Abreise: Personen: Promocode
Zimmer: Frühstück:

High Tea bij Townhouse Hotel

Best vreemd eigenlijk: wat wij in Limburg en de rest van Nederland een traditionele Engelse high-tea noemen, heet in Engeland een afternoon tea of cream tea. Een tea is daar gewoon de benaming voor een maaltijd en een high-tea is de naam voor een maaltijd die rond de klok van zes wordt genuttigd.

High Tea met bubbels bij Townhouse Hotel Maastricht

Oorsprong high-tea

Een afternoon tea, 'onze' high-tea dus, is daar een lichte maaltijd die tussen drie en vijf uur 's middags wordt genuttigd. Deze afternoon tea vindt zijn oorsprong in Victoriaans Engeland, toen Anna Russell, Hertogin van Bedford, naar verluidt laat in de middag honger kreeg en, in afwachting van de avondmaaltijd, een lichte maaltijd met diverse theesoorten liet serveren. Deze gewoonte werd al snel overgenomen door andere adellijken en leden van de Britse upper-class.

High-tea wijdverbreid fenomeen

In de loop der tijd heeft de high-tea zich ontwikkeld tot wat hij nu is: hartige hapjes en allerlei zoetigheid, vergezeld van diverse theesoorten. Deze 'moderne' high-tea werd door Britse hotelketens als InterContinental en Hilton geïntroduceerd op het Europese vasteland. Op zondagmiddag organiseerden zij high-teas, die werden bijgewoond door het wat chiquere volk. Langzaam is het fenomeen ook doorgedropen tot de 'lagere' klassen, en tegenwoordig is de high-tea een wijdverbreid fenomeen.

 High Tea living Townhouse Hotel Maastricht

Ingrediënten traditionele high-tea

Een high-tea bestaat meestal uit scones met clotted cream en jam of marmelade, diverse luxe finger sandwiches, belegd met dunne plakjes komkommer, ei en waterkers, ham, vispastei of gerookte zalm, en huisgemaakte cakes, brownies, cupcakes en petitfours, die meestal op een etagère worden gepresenteerd. Daarnaast worden verschillende, vaak luxe theesoorten geserveerd. Om het authentieke Engelse karakter te onderstrepen, wordt meestal klassiek Engels servies gebruikt.

High-teas worden tegenwoordig in eenvoudige en luxere vormen en op alle tijdstippen van de dag geserveerd, als ontbijt, brunch, lunch of vroeg avondmaal. Vaak wordt de tafel of het hele vertrek in Engelse stijlen aangekleed en soms draagt het hele gezelschap klederdracht uit het Victoriaanse tijdperk.

High-tea in Zuid-Limburg

Ook in Zuid-Limburg worden er op diverse plaatsen high-teas georganiseerd, vooral in Valkenburg en Maastricht, plaatsen die bekendstaan om hun culinaire tradities.

Wil je met vrienden voordelig kennismaken met het fenomeen high-tea – voor een speciale gelegenheid of gewoon een gezellig dagje uit? Dat kan bij Townhouse Designhotel Maastricht, een hotel uniek voor Maastricht en Limburg.

 Zoetigheid bij de High Tea Townhouse Hotel Maastricht

Krijg je al trek? Reserveer je high-tea dan op het telefoonnummer (043) 321 11 11.

Houd onze website www.townhousehotels.nl in de gaten voor speciale aanbiedingen!

 

Rino Soeters
Algemeen Directeur


www.townhousehotels.nl