Kunstliefhebbers uit binnen en buitenland weten Maastricht te waarderen. De TEFAF is in Europa de grootste kunstbeurs voor kenners en beginners. Maar er is meer. Ben je op zoek naar een kunsthandel of galerie in Maastricht, dan leiden wij je graag door de stad. Sla de musea eens over en ga voor kunst op verrassend charmante plekken. We lichten er graag een aantal voor je uit.

De Spaanse invloeden van PontArte

PontArte is een galerie met kunst uit de 21e eeuw die werkt met internationale kunstenaars. In 2013 werd de galerie opgericht in Alella, Spanje, onder de rook van Barcelona met 7 kunstenaars uit die buurt. In 2015 verplaatste de galerie naar Maastricht, waar de link met Spaanse kunstenaars bleek, maar er ook Nederlandse aan werden toegevoegd. In de galerie vind je schilderkunst, fotografie, tekening en installaties van inmiddels 14 kunstenaars. Zeker even binnenwandelen als je in de buurt bent.

Moderne kunst bij Galerie Post + García

Liefhebbers van hedendaagse, internationale schilder- en beeldhouwkunst zijn bij Galerie Post + García helemaal aan het juiste adres. De galerie ligt op de Avenue Ceramique, in het door Mario Botta ontworpen gebouw La Fortezza en word gerund door twee absolute kunstkenners. In de galerie is werk te zien van de overleden kunstenaar en zanger Armando, maar ook van internationale bekende en uitgesproken kunstenaars als Christo, Ottmar Hörl, Ripollés en de Gao Brothers.

  • Galerie Post + García
  • Avenue Ceramique 17
  • Open do/vr/za: 12-18 uur en zo 13-17 uur
  • www.postgarcia.com

Glaskunst in De Serre

Stap ook zeker even binnen bij Galerie De Serre in Maastricht als je van glaskunst houdt of een liefhebber bent van de gemengde technieken. In de drukke binnenstad stap je een oase van rust in, zodra je over de drempel bent van deze prachtige plek. Het authentieke en vrij minimalistische werk van Ozzaro staat hier naast het ietwat absurdistische werk van Didier Saba. En vergeet niet even stil te staan bij de schilderijen van Linda Blokken.

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht