Al sinds 1981 tovert Maastricht eind augustus om tot het grootste openluchtrestaurant van Nederland. Het is tijd voor het Preuvenemint. 4 dagen lang culinair genieten, gezelligheid, een goed glas wijn en muziek. Het Preuvenemint in Maastricht is niet alleen een begrip bij de inwoners van de hoofdstad van Limburg, maar trekt bezoekers uit heel Nederland en ver daarbuiten. Afgelopen jaar bezochten meer dan 100.000 mensen het culinaire evenement. En ook dit jaar koerst Maastricht op een zonovergoten en heerlijk food festival!

37e editie van het Preuvenemint

In 2019 vindt de 38e editie van het Preuvenemint plaats van 22 tot 25 augustus op het Vrijthof in Maastricht. De naam Preuvenemint komt van de Maastrichtse woorden preuve (proeven) en evenemint (evenement). Ook dit jaar beloven weer bijna 40 restaurants en cateraars hun opwachting te maken. Bezoekers krijgen van alles voorgeschoteld. Letterlijk. Van alledaags en lokaal tot luxe en exotisch. Of zoals ze hier zeggen: van zoervleis tot kreeft. Om je vingers bij af te likken!

Betalen op het festival met Preuvelappen

Bezoekers betalen met Preuvelappen. Deze koop je bij de verschillende kassa’s op het festivalterrein of in aanloop naar het festival online. Met de Preuvelappen betaal je voor je gerechtjes, maar ook voor een goed glas bier en wijn die je in de verschillende ‘biertenten’ op het terrein haalt. En een festival is niet af zonder muziek. Voor de zomer maakt de organisatie van het Preuvenemint in Maastricht het programma bekend. Tijdens de 4 dagen treden er verschillend artiesten op. Van livemuziek tot dj’s.

Preuvenemint en het goede doel

Omdat het Preuvenemint op het Vrijthof plaatsvindt, is het evenement goed bereikbaar voor bezoekers vanuit Maastricht. Bezoekers betalen geen entree om het festivalterrein op te mogen. Van de totale opbrengst van het culinaire festival gaat een gedeelte naar een goed doel. Sinds de oprichting heeft de stichting al ruim 4 miljoen euro mogen overmaken naar tientallen goede doelen.

De deelnemende restaurants voor de komende editie worden binnenkort bekend gemaakt. Net als de line-up van de artiesten. Alle info over Maastrichts lekkerste evenement vind je op de website van ’t Preuvenemint.

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht