Naast eten, drinken en winkelen in bourgondisch en gezellig Maastricht, kun je je in de hoofdstad van Zuid-Limburg ook cultureel helemaal onderdompelen. En het maakt niet uit of je houdt van moderne kunst, meer wilt weten over het Limburgs landschap of de rijke geschiedenis. Weer of geen weer, een paar uurtjes rondbrengen in een museum is altijd een goed idee. In Maastricht en op zoek naar een museum? Wij zetten de leukste musea in de stad voor je op een rijtje in onze Museum Top 3.

Bonnefantenmuseum Maastricht

By far het bekendste museum van Maastricht: het Bonnefantenmuseum. Dé plek voor beeldende kunsten in Maastricht. De collectie middeleeuwse beeldhouwkunst en hedendaagse kunst is omvangrijk én indrukwekkend. Dat is het gebouw trouwens ook. De laatste jaren is de collectie moderne kunst enorm snel gegroeid door bruikleen en aankoop. Het museum laat nu vol trots werken zien van o.a. Karel Appel, Andy Warhol, Jan Dibbets, Marlene Dumas en Sol leWitt. Het Bonnefanten durft hedendaagse en middeleeuwse kunst naast elkaar te presenteren en is daardoor een echte aanrader.

Het museum is dinsdags tot en met zondags geopend van 11 – 17 uur. Kijk op de website voor kaartverkoop en meer info.

Natuurhistorisch Museum Maastricht

Ontdek hoe natuur en mens elkaar al honderden jaren beïnvloeden. Maak kennis met het Limburgse planten- en dierenrijk en met de rijke natuurhistorische geschiedenis die Zuid Limburg kent. Het Natuurhistorisch Museum Maastricht is een echte ervaring voor jong en oud. Het museum staat bekend om haar activiteiten voor kinderen, de indrukwekkende vaste collecties en de regelmatig wisselende tentoonstellingen. Zo is er vanaf december 2018 tot medio april ‘Microsculpture’ te zien. Een unieke fototentoonstelling van Levon Biss. En absolute must see voor iedereen die houdt van fotografie, insecten of gewoon heel graag verrast wil worden.

Kijk voor openingstijden en prijzen op de site van het Natuurhistorisch Museum.

Museum aan het Vrijthof

Aan het gezelligste plein van Maastricht tref je Museum aan het Vrijthof. Een particulier museum dat in 2012 haar deuren opende. Gevestigd in het voormalige Spaanse Gouvernement, een gebouw dat al sinds de 16e eeuw dienstdeed als buitenpaleis van Keizer Karel V, toont Museum aan het Vrijthof wisselende tentoonstellingen over hedendaagse toegankelijke kunst. Tot en met medio januari 2019 is de fotografietentoonstelling ‘Over Leven: Guy van Grinsven’ te zien. Deze Limburgse fotograaf (1949) maakte tijdens zijn carrière meer dan 1 miljoen foto’s. De mooiste en meest indrukwekkende daarvan zijn nu te zien. Na een rondje Museum aan het Vrijthof strijk je neer in het gezellige museumcafé Grand Café Maastricht Soiron.

Klik hier voor meer info, kaartverkoop en openingstijden van Museum aan het Vrijthof.

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht