Het zuiden van Nederland lijkt soms net een stukje buitenland. Je waant je op vakantie. Ook al ben je maar een dag of paar dagen in Maastricht, het voelt anders. Bij vakantie hoort een gezellig café in Maastricht. Of beter nog gezellige cafés in Maastricht. Want de hoofdstad van Zuid-Limburg heeft zoveel gezellige zaken dat het moeilijk kiezen is. En daarom helpen we je een handje!

Café Zuid

Café Zuid in Maastricht is werkelijk een bijzondere plek. Licht, modern, ruim, open én pal naast de Bordenhal; de thuishaven van Toneelgroep Maastricht. Je vindt Café Zuid in Maastricht op Plein 1992, aan een watertje. Het terras voorzien van tafeltjes een strandstoelen is the place to be als de zon zich laat zien. Bij Café Zuid ontmoeten studenten elkaar voor een biertje, spreekt de buurt af om bij te praten, vinden liefhebbers van lekker eten een goede kaart en praten bezoekers van voorstellingen tot diep in de nacht na. Een hele fijne en bijzondere plek.

Café Local

De Markt in Maastricht is een waar horecawalhalla. Je vindt er tientallen zaken voor koffie, lunch, diner, cocktails en dansen tot diep in de nacht. Maar als we dan toch een café aan de Markt in Maastricht uit mogen lichten, dan is dat toch wel Café Local. Al een aantal jaren op rij staat Café Local in de Nederlandse Koffie Top 100. Daarnaast is deze gelagkamer een plek waar de locals, de Maastrichtenaren, graag komen voor een biertje en/of scherp geprijsde maaltijd.

Café Zondag

Café Zondag in het hippe Wyck mag eigenlijk niet ontbreken op cafélijstjes van Maastricht. Studenten en hipsters voelen zich thuis in deze gezellige zaak. Ze komen er voor koffie, tapas, goed belegde broodjes, af en toe een feestje, de vrijdagmiddagborrel en de brunch op zondag. Niet zo gek, want Café Zondag is het perfecte vertrek-, rust- of eindpunt voor een lekker dagje struinen in het trendy Wyck.

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht