Vandaag, 10 juni 2017, is het World Gin Day. De dag waarop gin-liefhebbers wereldwijd het bestaan van deze heerlijke drank vieren. Een bijzonder legitieme reden om volop te genieten van een gin-tonic, andere gin-cocktail, pure gin voor de échte liefhebber, of misschien wel in een perfecte martini. In Townhouse houden we het lekker bij de favoriete huiscocktail: Loopuyt gin-tonic. Omdat het World Gin Day is, 2 voor de prijs van € 12. Proost!

Geschiedenis van gin

Eigenlijk is gin de Engelse versie van onze oer-Hollandse jenever. Het drankje dat de soldaten nog nét een tandje sterker maakte voordat ze het slagveld opliepen, wat de Engelsen eeuwen geleden ‘Dutch courage’ noemden. Ook werd jenever gebruikt als medicijn tegen maagklachten en galstenen. Het duurde niet lang voordat de Engelsen het zelf probeerden te produceren en daardoor ontstond de basis van gin zoals wij die kennen.

World Gin Day in Townhouse

Of je in Townhouse logeert of niet, loop vandaag fijn naar binnen om van een Loopuyt gin-tonic te genieten. Zoals gezegd: twee voor € 12. Proost en tot straks!

Rino Soeters Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht