Hij is misschien wel ’s werelds bekendste Maastrichtenaar. We hebben het natuurlijk over stehgeiger André Rieu. Jaar na jaar toert hij de wereld over. En waar hij ook komt – of het nu Chili of Japan is – speelt hij voor uitverkochte stadions en zalen. In Maastricht flikt hij dat kunstje maar liefst tien keer in één maand tijd.

Elk jaar strijkt Rieu neer in Maastricht voor een reeks zinderende zomeravondconcerten op het Vrijthof, dat voor de gelegenheid wordt omgetoverd in een openluchtconcertzaal. Het zal dit jaar een emotioneel weerzien worden, want het is de eerste keer dat het Johann Strauss Orkest Mestreech aandoet nadat eind vorig jaar trombonist Ruud Merx overleed. Hij was al sinds 1994 bij het orkest en speelde de solo op de Tweede Wals, die in 1994 Rieus grote doorbraak betekende.

Tickets André Rieu op het Vrijthof in Maastricht

Tien openluchtconcerten verzorgt André Rieu dit jaar op het Vrijthof in Maastricht. Tien! Goed voor een totaal van circa honderdduizend bezoekers – genoeg om twee keer de Rotterdamse Kuip te vullen. De concerten vinden plaats op 6, 7, 8 en 9 juli, op 13, 14, 15 en 16 juli, en tot slot op 21 en 22 juli.

Als je op de eerste rang wilt zitten, ben je helaas te laat. In het beste geval kun je nog een ‘tweederangs’ ticket bemachtigen (flanken eerste rij en midden tweede rij). Een paar voorstellingen – op 7, 8 en 22 juli – zijn zelfs al helemaal uitverkocht. Al zijn er wel nog enkele, vaak prijzige, travelarrangementen beschikbaar.

Kijk hier voor welke concerten er nog tickets beschikbaar zijn.

Terrasarrangement André Rieu op het Vrijthof

Je kunt ook een terrasarrangement boeken bij een van de 23 deelnemende eetgelegenheden aan het Vrijthof. Voorafgaand aan het concert geniet je dan van een heerlijk driegangenmaal. Aansluitend kun je onder het genot van een drankje ‘vanaf de zijlijn’ het concert van Rieu bijwonen. Let wel, je hebt meestal geen direct zicht op het podium!

Bij tien zaken kun je het terrasarrangement boeken via de website of aan de balie van VVV Maastricht. De overige (dertien) zaken verkopen de tickets in eigen beheer, waaronder onze tip: café In den Ouden Vogelstruys.

Overnachten tijdens André Rieu in Maastricht

Maak van je bezoek aan een concert van André Rieu een (lang) weekendje Maastricht door te overnachten in Townhouse Hotel Maastricht, op een kwartiertje lopen van het Vrijthof. Boek via onze eigen site, en wij garanderen je de laagste kamerprijs.

Wil je helemaal ‘in stijl’ naar een concert van Rieu? Op zijn eigen website zijn er fanartikelen zoals T-shirts en shawls verkrijgbaar. Al raden wij je aan het concert in wat chiquere kledij te bezoeken.

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht