Zondag 14 mei is het Moederdag. Ook bij Townhouse Hotel Maastricht. Natuurlijk laten we deze feestelijke dag niet onopgemerkt voorbijgaan en daarom hebben we onze Moederdag tips voor je verzameld, inclusief ontbijt op bed dat de kinderen zelf bij ons kunnen maken ‘s ochtends. Hoe bezorg jij je moeder de ultieme Moederdag?

Moederdag ontbijt op bed

Wat schreeuwt er meer Moederdag dan een ontbijtje (en knutselwerkjes en cadeautjes) op bed? Juist: niets! Daarom mogen alle kinderen die bij ons logeren zélf een ontbijtje voor mama komen klaarmaken en op bed serveren! Op het ontbijtbuffet staan kleine dienblaadjes en allerlei lekkers klaar voor een feestelijk begin van de dag, zoals aardbeien en macarons. Een handje hulp nodig? Geen probleem, we staan klaar om te helpen.

Duckrace Maastricht 2017

Als het feestelijke ontbijt eenmaal achter de rug is, hoe verras je ma ’s middags dan opnieuw? Je hebt geluk, want Maastricht biedt daar bij uitstek de gelegenheid voor. Daar is namelijk een paar jaar geleden een nieuwe moederdagtraditie geboren: Duckrace Maastricht. Een race tussen duizenden badeendjes over de rivier de Jeker, ter hoogte van het Stadspark Maastricht. Voor € 5,- per stuk kun je een eendje ‘adopteren’. Met het bijbehorende lot maakt mama kans op prachtige prijzen, waaronder een Vespa, luxe loungeset en ballonvaart. Buiten de prijzen gevallen? Dan kan moeder zich nog altijd troosten met de gedachte dat met de vijf euro het goede doel is gesteund!

Duckrace Maastricht staat garant voor een leuk middagje uit met het hele gezin of de ganse familie. Want tussen de diverse races door is er van alles te zien en te beleven. Zo zijn er optredens van onder anderen Sem Dylan (bekend van De beste singer-songwriter van Nederland) en Fabrizio (Sjiek is miech dat). De kleintjes kunnen zich vermaken op een springkussen of de carrousel en er zijn diverse foodstands met allerlei lekkers. Rond de klok van half zeven is de prijsuitreiking.

Culinaire afsluiter bij Restaurant Witloof

Het is nog niet te laat voor een Moederdagdiner. Mogen wij Restaurant Witloof aanraden, vlakbij het Onze-Lieve-Vrouweplein? Hier proef je de lekkerste gerechten uit de Vlaamse keuken en dat is zowel voor de kinderen als mama een uitstekende keus. De gehaktbollekes op wijze van tant Mara zijn overheerlijk, om over de verschillende huisgemaakte kroketten, de mosselen en de konijn op wijze van ons bomma nog maar te zwijgen. Onze tip? Combineer je gerechten met een van de 351 Belgische bieren en neem een proeverij van 3 eigen gestookte jenevers na. Een smakelijk einde van een top-Moederdag!

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht